Több érkező játékra is felkészült az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 385.41-es meghajtóval megszűnik az nvtray folyamat is, így aki ezt szereti használni, készüljön fel a hiányára.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 385.41-es meghajtót, amely az ARK: Survival Evolved, az F1 2017 és a Pro Evolution Soccer 2018 című játékokhoz, illetve a PlayerUnknown's Battlegrounds és a Quake Champions korai hozzáférésű, valamint a Destiny 2 nyílt bétaverziójához kínál új vagy frissített profilt. Emellett új vagy frissített SLI profilt kapott az ARK: Survival Evolved, a Faith of Danschant, a Lawbreakers, a Secret World Legends, a Starpoint Gemini Warlords, valamint a Destiny 2 bétaverziója.

A meghajtó egy hibát is korrigál, ugyanis a Quantum Break hajlamos volt a váratlan és indokolatlan teljesítményvesztésre egy GeForce GTX 970-es VGA-val.

Rendkívül lényeges változás, hogy az NVIDIA az új meghajtóval teljesen száműzi a nvtray folyamatot. Ez felelt azért, hogy a felhasználó egy értesítési területen megjelenő ikon segítségével bizonyos beállításokat elvégezhessen anélkül is, hogy meg kellene nyitni az eszközillesztő vezérlőpultját. A döntést a GeForce Experience 3.9.0-s verziója indokolta, ugyanis utóbbi szoftver a fejlődésével egyre több erőforrást kér magának, így a vállalat az nvtray folyamat kivégzésével akar csökkenteni a teljes NVIDIA szoftvercsomag – mára igencsak vaskosnak tekinthető – erőforrásigényén. Hosszabb távon valószínűleg az egész meghajtó egy univerzális felület alá lesz vonva, hiszen két vezérlőpult karbantartása és fejlesztése teljesen felesleges, ráadásul a felhasználók gépén is csak az erőforrást pazarolja.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 400, 500, 600, 700, 900, 1000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.17.0524-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés