Beveti a Vulkan API szabványos sugárkövetését az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 460.89-es meghajtóval a CUDA 11.2 is használhatóvá válik, és a Studio verzió sem maradt ki.

Hirdetés

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 460.89-es meghajtót, amely a CUDA 11.2 támogatása mellett frissít a Vulkan implementáción is. Utóbbi kiegészült a szabványos sugárkövetést lehetővé tevő kiterjesztésekkel, vagyis elérhetővé vált a VK_KHR_deferred_host_operations, a VK_KHR_ray_query, a VK_KHR_ray_tracing_pipeline, a VK_KHR_acceleration_structure és a VK_KHR_pipeline_library. Mindezeken túl az eszközillesztő a Quake II RTX 1.4-es verziójához is hozzáigazította a korábban beépített profilt.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül. Ugyanitt elérhető a friss csomag, tartalomkészítőknek való Studio verziója is, ami már támogatja az NVIDIA RTX A6000-es professzionális VGA-t.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 1600 (Super), 2000 (Super), 3000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.19.0218-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés