GeForce 7900 GT fél gigabájt memóriával

A Sparkle tavaly nyáron új termékcsaládot hozott létre – a Calibre márkanév alatt a vállalat szándékai szerint az átlagostól eltérő formatervű, elegáns és jó minőségű videokártyák kerülnek piacra. A szériát AGP csatolófelületű GeForce 6600 és 6600 GT grafikus gyorsítók nyitották, ezután ugyanezek megjelentek PCI Express interfészes változatban is, majd sokáig egyáltalán nem lehetett Calibre újdonságokról hallani, miközben Sparkle név alatt természetesen mindig kijöttek az NVIDIA aktuális GPU-ira épülő, rendszerint teljes mértékben a referenciát követő videokártyák.

Most végre a Calibre család is újabb taggal gyarapodott; a G71 kódnevű grafikus processzorra épülő GeForce 7900 GT ízig-vérig csúcskategóriás videokártya, főleg, hogy 512 MB GDDR3 memóriát ültettek rá. A P790 modellszámú kártya órajeleit a referenciához képest megemelték, így a GPU 450 helyett 500 MHz-en, a 256 bites memória pedig 660 helyett 700 MHz-en (effektíve tehát 1400 MHz-en) dolgozik.

A P790 két DVI-I porttal, valamint egy csak kimenetként szolgáló, HDTV-t 1080i felbontásig támogató TV-csatlakozóval rendelkezik. A hardverhez a Painkiller játékot, valamint a CyberLink PowerDVD és PowerProducer alkalmazásait mellékelik. A gyártó a termékre három év garanciát vállal, terméktámogató részlege az ígéret szerint 48 órán belül válaszol a Calibre-vásárlók technikai jellegű kérdéseire.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés