Alacsony időzítésű, de magas órajelű DDR4-es modult hoz a G.Skill

A G.Skill a DDR4-es memóriák piacán olyan modelleket is kínál, amelyek bizonyos szempontból az abszolút elsőséget célozzák meg. Ilyen volt az elképzelhetetlenül gyors DDR4-es memóriacsomagja, amely 4,4 GHz-es effektív órajelen üzemelt, és ugyanebbe a szériába érkezett meg az alacsony időzítésű, de még mindig magas órajelű szett.

Az új G.Skill Trident Z csomag két darab 8 GB-os memóriamodult kínál, amelyek kétcsatornás működésre vannak felkészítve. Az összesen 16 GB-os kapacitást kínáló, 1,35 V-on üzemelő memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda is, de nem ez az érdekesség, hanem a 3,6 GHz-es effektív órajel. Ez önmagában még nem számít nagy dolognak, viszont ha hozzávesszük a CL 15-15-15-35-ös időzítést, akkor már látható, hogy komoly szettel van dolgunk.

Ezúttal is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Az élettartam garanciával rendelkező termék forgalmazása hamarosan megkezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés