G.Skill memóriával sikerült átlépni az 5 GHz-es álomhatárt

A vállalat Trident Z szériás DDR4-es memóriája folyékony nitrogén mellett volt képes erre a sebességre.

A G.Skill a DDR4-es memóriapiacon leginkább a magas órajelen üzemelő memóriáiról ismert, és a vállalat tuningra való törekvéseinek ékes példája a Trident Z sorozat. Ez a termékcsalád ráadásul tartalmaz egy igen magas, 4,4 GHz-es effektív órajelre hitelesített modult is, így csak idő kérdése volt, hogy mikor támadják meg a tuning rajongói az 5 GHz-es álomhatár. A vállalat örömmel jelentette be, hogy ez megtörtént méghozzá egy 4266 MHz-es effektív órajelre hitelesített 4 GB-os Trident Z modullal.


(forrás: HWBOT) [+]

A tuningot Toppc hajtotta végre egy MSI Z170I GAMING PRO AC alaplappal és egy válogatott Intel Core i5-6600K processzorral, aminek a memóriavezérlője bírta a terhelést, de ehhez az alapórajelét 968,17 MHz-re kellett csökkenteni, továbbá folyékony nitrogént is be kellett vetni a hűtés érdekében.

Maga a Samsung memórialapkákat használó modul egyébként 2501,2 MHz-es alap, azaz 5002,4 MHz-es effektív órajelen üzemelt CL 31-31-31-63-as időzítés mellett. Az órajel szempontjából ez az eredmény abszolút csúcsnak számít, és egyben történelmet is írt, ha az 5 GHz-es határ átlépését is figyelembe vesszük, ugyanis ez korábban egy rendszermemóriával nem sikerült senki másnak. A tuningeredményt a HWBOT és a CPU-Z is hitelesítette.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés