Játékosoknak szánt notebookokba kínál DDR4-es memóriákat a Crucial

A Crucial bejelentette, hogy a Ballistix Sport LT sorozaton belül immáron a játékosoknak szánt notebookokat is kiszolgálják különböző DDR4-es memóriacsomagokkal. Az ezekbe szánt modulok mindegyike 2400 MHz-es effektív órajelen üzemelő memóriákat tartalmaznak. Ehhez az órajelhez a szabványos 1,2 V-os feszültségre volt szükség, továbbá az időzítés CL 16-16-16-36 lesz.

Hirdetés

A Crucial Ballistix Sport LT csomagjai 4, 8 és 16 GB-os SO-DIMM modulokból állnak, és ezek elérhetők egymagukban, illetve kétcsatornás szettként.

Ezúttal is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel az effektív órajel 2400 MHz lehet. A szabványosítás hiánya miatt ugyanakkor a Crucial Ballistix Sport LT memóriák által használt paraméterek elérése a notebook szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. Ráadásul a legtöbb mobil gépet az említett órajelek beállítására nem is készítik fel, tehát a vásárlás előtt mindenképp érdemes megkérdezni az adott notebook gyártóját, hogy a termék támogatja-e a memória tuningját. Nemleges válasz esetén 2133 MHz-en fog működni a rendszer.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés