Hirdetés

A Futuremark teljesen ingyenessé tette a régi tesztprogramjait

A Futuremark az elmúlt két évtizedben számos tesztprogrammal ajándékozta meg a PC-piacot, amelyek korlátozott funkcionalitással ingyen is futtathatók voltak, de az összes teszt és lehetőség elérhetőségéért már fizetni kellett. A vállalat azonban a régebbi tesztprogramokat már nem támogatja, így ezeket nem is ajánlják teszteléshez. Ugyanakkor még ma is jó szórakozást nyújthatnak, így a Futuremark úgy döntött, hogy ingyenessé teszik a korlátok nélküli használatukat.

Hirdetés

Az alábbi oldalon az összes úgynevezett legacy fázisba sorolt, vagyis már nem támogatott tesztprogram elérhető a hozzá tartozó leírással, illetve a szükséges licenckulccsal. Ilyen formában az alkalmazások teljes értékűvé vállnak, vagyis a korábban lezárt lehetőségeket is elérhetik a felhasználók.

Az egyik legnagyobb klasszikus, a 3DMark2001
Az egyik legnagyobb klasszikus, a 3DMark2001

A Futuremark felhívja arra a figyelmet, hogy az egyes tesztprogramok nem feltétlenül működnek megfelelően az új operációs rendszereken, illetve a hozzájuk tartozó online adatbázis is megszűnt, így az eredményeket már nem lehet feltölteni. Nosztalgiázni azonban kiválóak lehetnek, azok számára, akik újra át szeretnék élni a klasszikus 3DMarkok által nyújtott élményt, az erősebb gépek birtokában ezúttal már akadásoktól mentesen.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés