A Futuremark lelövi a Peacekeeper teszt támogatását

A Futuremark bejelentette, hogy a Windows 10 érkezésével leállítják a Peacekeeper tesztprogram támogatását, amely vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb JavaScript teljesítményt mérő böngészős tesztprogram volt az elmúlt 5 évben. A vállalat szerint ez idő alatt hét és fél millió ember eredményét rögzítették, ami nagyszerű eredmény, de menni kell előre.

A Peacekeeper tesztprogram sajnos egy szintetikus jellegű rendszer, és nem teljesen reprezentálja a valós teljesítményt, illetve a web felhasználása is megváltozott. A Futuremark éppen ezért ennek tesztelésére a PCMark 8 és a PCMark for Android csomagokat ajánlja, amelyek rendelkeznek egy egységes webes teljesítményt mérő modullal, ráadásul utóbbi ténylegesen valós felhasználási norma szerint ad eredményt, így nagyságrendekkel pontosabbnak tekinthető. Utóbbi lényeges szempont egy tesztprogramnál, hiszen annak nincs túl sok értelme, hogy egy szintetikus jellegű teszt alapján rossz legyen a rendszerek teljesítményének felmérése és rangsorolása.

A Peacekeeper egyébként továbbra is elérhető lesz az alábbi weboldalon, és az eredményeket is rögzíti majd a Futuremark. Ebből a szempontból mérni továbbra is lehet vele, de a vállalat a mérések hitelességét július 29-étől nem garantálja, így a továbbiakban a Peacekeeperrel való tesztelést sem ajánlják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés