Full HD-s projektorral villant a Mitsubishi

Sajnos a Mitsubishi pont azon kevés cég közé tartozik, aki Európára egyáltalán nem fókuszál, ehelyett minden energiájával a távol-keleti és az amerikai pozíciók kiépítésére koncentrál. Pedig a vállalat a lézeres háttérvilágítást alkalmazó tévéivel például már évek óta megkerülhetetlen szereplője a piacnak, és akkor még nem is beszéltünk a 3D megjelenítést támogató megoldásaikról, mely területen abszolút pionírnak számítanak.

Mitsubishi LVP-HC4000
Mitsubishi LVP-HC4000

A projektoraikkal is régóta jelen vannak a boltok polcain, bár az tény, hogy nem ez a cég jut eszünkbe erről, ha ezek az eszközök kerülnek szóba. A vállalat új, Full HD-s felbontás megjelenítésére képes projektora a DLP technológiára, és azon belül is a 0,65 hüvelykes DarkChip3 DMD (Digital Micromirror Device) chipre épül. Ez a Mitsubishi korábbi, hasonló kategóriás modelljénél (LVP-HC3800) tíz százalékkal nagyobb valós kontrasztarányt (3300:1) biztosít, fényereje pedig 1200 ANSI Lumen.

A termék két és fél méteres távolságból nyolcvan hüvelyk képátlójú kép megteremtésére képes. A komponens, kompozit, S-Video csatlakozó mellett helyet kapott rajta egy HDMI port is. Ebből látszik, hogy sajnos a kártyaolvasót és az USB csatlakozót lespórolták róla, pedig azért ez ma már akár alapfelszereltségnek is tekinthető.

A lámpák élettartamáról sajnos nem szolgált bővebb felvilágosítással a gyártó, azt azonban lehet tudni, hogy a 34 cm széles, 13 cm magas és 27 cm mély projektor szeptember 27-étől vásárolható majd meg körülbelül 2500 dolláros áron, ami így elsőre irgalmatlanul soknak tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés