Hirdetés

Fryzen – Ryzen hűtő a DeepCooltól

A fárasztó elnevezésű egység trükkös felépítésű, hiszen talpmérete alapján inkább a Threadripperhez készült.

Hirdetés

Hivatalosan is megérkezett a DeepCool/GamerStorm Computexen kiállított, Fryzen nevű hűtője, amelyet az AMD termékeihez ajánl a cég. A 46 x 68 mm-es alapterületű talppal az érintkező felületet a Ryzen Threadripper CPU-khoz optimalizálták, de a csomagban található alkatrészekkel a Socket TR4-en kívül az AM4, illetve az AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1 foglalatokkal is párosítható.


[+]

Bár a marketingrészleg angoltudásában a név alapján nem lennénk biztosak (értjük mi, hogy a to freeze igéből próbáltak meg kiindulni, de nem vették figyelembe, hogy to fry: megsütni), a 12 cm-es ventilátort használó egység hat darab 6 mm-es hővezető csőre és alumínium bordákra épül, maga a légkavaró pedig fém kerettel, hidrodinamikus csapágyazással és a gyártótó megszokott, dupla belépőélű lapátokkal rendelkezik. A gyári adatok szerint PWM vezérléssel 500-1800 rpm közötti fordulatszámra, és ezzel 18-42 dB(A) zajszintre számíthatunk.

A teljes bordázat tömege 1187 gramm, magassága 165 mm, és a gyártó által kedvelt RGB világítás sem hiányzik róla, amely többféle effektet is tud, illetve alaplapról is vezérelhető. A 89 dolláros ajánlott árú rendszer gyenge pontja a Socket TR4 foglalat esetén a bordázat mérete lehet, az ugyanis csak körülbelül 124 x 56 x 117 mm, ami azért elmarad a HEDT platformokra kihegyezett, általában dupla torony felépítésű hűtőkétől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés