Dell Precision M2800: belépő mobil munkaállomás kedvező áron

Hirdetés

A Dell bemutatta legújabb Dell Precision M2800 mobil munkaállomását, mely a vállalat szerint közleménye szerint új kategóriát jelent a mobil munkaállomások területén, hiszen mind árát, mind pedig teljesítményét tekintve kitölti az üzleti laptopok és mobil munkaállomások közötti űrt. A vállalat célja az új, ISV-k tanúsítványával és Dell Precision Performance Optimizer szoftverrel érkező családdal, hogy azoknak is alternatívát kínáljon, akik eddig konzumer vagy üzleti gépet voltak kénytelenek használni (megfelelő háttértámogatás nélkül) a mobil munkaállomások magas ára miatt.


[+]

A 15,6 colos, érkező masina kapcsán még nem minden technikai paraméter tisztázott, de az biztos, hogy a különféle igényekhez lehet majd konfigurálni. A listán negyedik generációs Intel Core i5 és i7 processzorok, akár 16 GB RAM és 1 TB-os merevlemez szerepel, de SSD opciót egyelőre nem említett a gyártó. A konfigurációk fix pontja a 2 GB dedikált GDDR5 VRAM-mal rendelkező AMD FirePro W4170M grafikus vezérlő lesz, mely a grafikus számításokon felül a 15,6 hüvelykes UltraSharp (vélhetően IPS) kijelzőt is hajtja. Ez utóbbi HD (1366x768) és Full HD (1920 x 1080) felbontású lehet, szintén felszereltségtől függően, és persze a külső monitor használata is szóba jöhet a HDMI és VGA kimeneten keresztül.


[+]

Ezenfelül négy USB port, optikai meghajtó Gigabit Ethernet, Wi-Fi, kártyaolvasó, Kensington zár, ujjlenyomat-olvasó és dokkolási lehetőség szerepel a masina repertoárjában, ami tavasszal lesz világszerte elérhető, Full HD-s kijelzővel 1199 dolláros kezdőáron – ami a mobil munkaállomások között igen kedvezőnek tekinthető.


[+]

Összehasonlításképpen, ez az ár jóval kedvezőbb, mint a tavaly bemutatott, még nagyobb felbontású kijelzővel ellátott Dell Precision M3800.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Hirdetés