Frissített, Alpha szériás notebookok az MSI-től, AMD alapokon

A tavaly befutott Alpha 15 mellett már egy 17,3 hüvelykes modell is piacra kerül, mindkettőbe az AMD legújabb mobil platformja kerül.

Hirdetés

Az MSI tavaly októberben indította útjára a kizárólag AMD alapokra épített notebookszériáját, amelyet Alpha névre kereszteltek, kezdésnek pedig egyetlen, 15,6 hüvelykes kijelzővel szerelt tagot számlált. A gyártó most bemutatta az új generációt, amelyben már egy AMD Ryzen 7 4800H processzor és egy Radeon RX 5600M dedikált GPU dolgozik, míg RAM-ból ezúttal is maximum 64 GB-ot konfigurálhatunk, a friss hardvert leszámítva azonban nem történt komolyabb változtatás.


[+]

Amit még mindenképp érdemes kiemelni, hogy a gépből már létezik egy 17,3 hüvelykes kijelzővel ellátott verzió is, amely az elődben megtalálhatóhoz hasonló Full HD felbontású, 144 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező IPS panel, csak persze nagyobb méretben, továbbra is AMD FreeSync Premium támogatással. A rendszer hűtéséért továbbra is az MSI saját, 7 hőcsöves Cooler Boost 5 megoldása felel, illetve a Nahimic 3 támogatást élvező sztereó hangszórópár is változatlan, adattárolók azonban már más kiosztással kerülhetnek a gépbe, hiszen a korábbi M.2 PCIe 3.0 + SATA kombinációból utóbbi is M.2-essé alakult.


[+]

A hatcellás akkumulátorral szerelt, változatlan csatlakozókiosztással és opcionálisan per-key RGB billentyűzettel ellátott MSI Alpha 15 és 17 árazásáról és piacra kerülésük pontos dátumáról a gyártó egyelőre hallgat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés