AMD platformra épített gamer notebook az MSI-től

Az Alpha 15-ben a Ryzen SoC APU mellett az új, 7 nm-es Radeon RX 5500M-es grafikus vezérlő teljesít szolgálatot.

Az MSI új notebookszériát indított Alpha néven, amely egyelőre egyetlen, 15,6 hüvelykes kijelzővel szerelt tagot számlál. A 357,7 x 248 x 27,5 mm kiterjedésű, 2,3 kilogrammos Alpha 15 Full HD felbontású IPS panelje támogatja az AMD FreeSync technológiát, a képfrissítés sebessége pedig modelltől függően 120 vagy 144 Hz lehet. A játékok futtatását szintén a vörös gyártóra bízták, hiszen a burkolat alatt egy AMD Ryzen 7 3750H processzor és a múlt héten bemutatott, 7 nm-es gyártástechnológiával készülő Radeon RX 5500M grafikus vezérlő végzi a szükséges számításokat.


[+]

A rendszer hűtéséről a gyártó saját, Cooler Boost 5 rendszere gondoskodik, mely 7 hőcsővel igyekszik hűvösen tartani a CPU-t és a GPU-t. A memória összkapacitása legfeljebb 64 GB lehet, a modulokat két darab DDR4-es foglalat várja. Adattárolóból többféle kiépítés is elérhető lesz, amit biztosra tudunk, hogy egy M.2-es PCI Express és egy 2,5 hüvelykes SATA slot is rendelkezésünkre áll majd.


[+]

Az újdonság 2 x 2 watt teljesítményű, Hi-Res Audio és Nahimic 3 támogatottságú hangszórópárt kapott, amelyeket a gyártó szerényen csak Giant Speaker néven hív, állításuk szerint ugyanis ezek ötször nagyobbak az átlagos notebookokba szerelt zajkeltőknél. A gombonként állítható fényű billentyűzetet a Steelseries tervezte, míg a Gigabit Ethernet csatlakozóhoz tartozó kontroller a Killer keze munkája. A vezetékes kapcsolat mellett természetesen a vezeték nélküli opciót sem kell nélkülöznünk, ebben az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és a Bluetooth 5.0 modulok lesznek segítségünkre. A csatlakozók kínálatára nem lehet panaszunk, a ház oldalain egy USB 3.2 Gen1 Type-C, három USB 3.2 Gen1 Type-A, egy HDMI, egy mini DisplayPort és egy jack aljzat sorakozik az SD méretű kártyaolvasó mellett.

Az 51 wattórás, 6 cellás akkumulátorral szerelt MSI Alpha 15 piacra kerülésének dátuma és várható vételára egyelőre ismeretlen, az azonban már biztos, hogy még ebben az évben elérhető lesz, ugyanis a termékoldalon közzétett információk szerint egy idei vásárlás esetén választhatunk, hogy a Borderlands 3 vagy a Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint című játékot kérjük hozzá ajándékba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés