Hirdetés

Elkészült a Fractal Design Define S háza Mini-ITX méretű rendszerekhez

Bővítette Define S házcsaládját a Fractal Design a Mini-ITX alaplapokat fogadó Nanóval, ami elérhető lesz ablakos és teli oldallapos kiadásban is. Nem meglepő módon a Nano egy az egyben a normál méretű Define S kicsinyített mása 203 x 344 x 412 milliméteres méretekkel és 4,6 kilogrammos tömeggel. A letisztult külső mellett most is szerepet játszott a rugalmas bővíthetőség, a hatékony hűtés, valamint a csendes működés.


[+]

5,25"-es tárolóknak hely már a nagyobbik testvérben sem volt, így ennél a háznál is felesleges keresni. Mindössze két darab dedikált 2,5"-es helyet alakítottak ki az SSD-k számára az alaplaptálca hátulján, valamint egy-egy 3,5"-es meghajtó helyezhető el, szintén hátul elrejtve, valamint a ház aljában. A letisztult belsőhöz hozzájárul, hogy a kábeleket rejtve, az alaplaptálca mögött lehet elvezetni. A helykínálat viszonylag tág, noha a legnagyobb CPU-hűtőkről és az óriási tápokról (amelyek alul kaphatnának helyet) le kell mondani a 160 milliméteres korlát miatt, VGA-ból viszont akár 315 milliméteres darabokat is képes befogadni.


[+]

Nagy gondot fordítottak a hűtésre, így a ház elejében egy 140 milliméteres GP-14, hátuljában pedig egy 120 milliméteres GP-12 ventilátor foglal helyet. Szükség szerint négy további 120-140 milliméteres szélgéppel bővíthető a ház. A vízhűtés iránt igényeket is próbálták kielégíteni, így alulra, hátulra és a ház tetejébe egyaránt szerelhető radiátor, illetve helyet biztosítottak a külső tartálynak, valamint DDC és D5 szivattyúknak egyaránt.

A márciusban érkező Fractal Design Define Nano S ára 65 és 70 dollár lesz attól függően, hogy a teli vagy az ablakos verzióra esik a választás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés