Hirdetés

Újradefiniál a Fractal Design: itt a Define S ház

A Fractal Design Define szériája már jó néhány éve a piacon van, mely időről időre újabb tagokkal gyarapodik. A sorozat legújabb modellje a Define S nevet kapta, aminek tervezése során a rugalmas bővíthetőséget, a csendes működést, és a hűtés hatékonyságát tartották szem előtt. Az új ház egyik újítása, hogy szakít a klasszikus meghajtó elhelyezésekkel, így 5,25"-os rögzítési helyet már ne is keressünk benne, míg 3.5" vagy 2.5" méretszabványú meghajtókból legfeljebb hármat építhetünk be. Ezeket egyenesen az alaplap elé, azaz kvázi ház oldallapjának belső felére lehet elhelyezni. Ezen a szekción a vibráció elnyeléséről is gondoskodtak a tervezők, ami a merevlemezek esetében igen hasznos lehet. A zajmentes SSD-k rögzítésére további két pont áll rendelkezésre, követlenül az alaplap mögötti részen.


[+]

A mérnökök különösen nagy hangsúlyt fektettek a léghűtés esetében processzorhoz áramló levegő útjára, ugyanakkor a vízhűtéseket preferáló vásárlókról sem felejtkeztek meg, ugyanis a ház tetejébe egy 420 milliméteres radiátor szerelhető fel, míg az elejében egy 360 milliméteres egység fér el. Ennek megfelelően a pumpa és a tartály rögzítéséhez szükséges felfogatásokkal és furatokkal sem kell bajlódni, hisz azok már gyárilag kialakításra kerültek.


[+]

A Define S két 14 centiméteres Dynamic GP14 légkavaróval érkezik, melyekhez porszűrő is tartozik. Az új modell két kiszerelésben kerül a polcokra, amik közül az alapverzió 90 eurós, míg az átlátszó oldallappal szerelt Define S Window 100 eurós ajánlott fogyasztói árat kapott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés