Hirdetés

Beépített akciókamerával, ködlámpával és más extrákkal érkezik a Forcite sísisak

Hirdetés

A különféle bukósisakokra helyezett akciókamerák több esetben okoztak már viselőiknek kellemetlen meglepetéseket, sérüléseket. Ezek közül az egyik legfelkapottabb, a hétszeres Formula-1 világbajnok, Michael Schumacher esete, aki még 2013-ban szenvedett balesetet egy franciaországi sípályán, és akinek azóta is tart a rehabilitációja. Az orvosok és szakértők egybefüggő véleménye szerint ebben az esetben a súlyos fejsérüléshez hozzájárult a sisakra utólag rögzített, igen közkedvelt márkájú kalandkamera is. Noha az ilyen és ehhez hasonló balesetek persze nem fordulnak elő tömegesen, de tény, hogy növelik a kockázatot, amivel a vásárlóknak és felhasználóknak is tisztában kell lenniük.


[+]

Persze mindenre van megoldás, így például a beépített kamerával ellátott sisakok gyógyírt jelenthetnek a problémákra, cserébe ezek céleszközök, azaz univerzálisak, mint különálló társaik, amelyeket számtalan egyéb módon és helyen is be lehet vetni, nem csak ahova eredetileg szánják őket. Mindenesetre a síelés/snowboardozás szerelmeseinek érdemes megtekinteniük az ausztrál Forcite legújabb sisakját, amely az Alpine névre hallgat, ugyanis az általános védelmen felül számos extrát kínál. Ezek közül a legfontosabb a sisak tetejébe integrált, 160 fokos frontális elhelyezésű lencsével ellátott, 120 fps mellett Full HD felbontású videoanyag rögzítésére képes akciókamera, amelyet elláttak optikai képstabilizátorral és LED-es "ködlámpával" is. A felvétel és a lámpa kezelése a fültakaróra helyezett, könnyen elérhető, kesztyűben is könnyen használható gombokkal oldották meg.

Persze ez még nem minden, hiszen ellátták fülhöz helyezett hangszóróval, hangerőszabályzóval és szélzajszűrős mikrofonnal is, tehát viselője hallgathat zenét vagy akár kommunikálhat a sí/snowboard partnerekkel, ugyanis Wi-Fi-n keresztüli közvetlen kommunikációra (50 méteren belül) és Bluetooth-os kapcsolódásra is képes, ami lehetővé teszi az az okostelefonos párosítást és a mellékelt alkalmazás használatát, illetve a telefonálást. Továbbá kapott GPS-t, mozgás- és becsapódásérzékelőt is, ami nem csak a teljesítmény utólagos kiértékeléséhez használható, hanem a beérkező adatok alapján szükség esetén GPS-koordinátákkal kiegészített vészjelzés küldésére is képes. Mindezt egy lítiumpolimer akkumulátor táplálja, ami használattól függően 6-8 órás üzemidőt ígér, azaz a pályán egy napi használatra többnyire elegendő.

A termék ára egyelőre nem nyilvános, de biztosan nem egy filléres tétel lesz.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

Hirdetés