Hirdetés

Evolveo W7, az élménykamera

Evolveo W7

A cseh Abacus Electric 1992 óta van jelen a szórakoztatóelektronika, a digitális kamerák és az IT iparág terén, többek között Evolveo márkanév alatt boltokba kerülő termékeivel. A cég kínálatában az elmúlt évben az asztali médialejátszók, telefonok, tabletek, szórakoztatóelektronikai eszközök, számítógépes kiegészítők mellett megjelentek a manapság egyre népszerűbb akció- vagy élménykamerák is.

A vállalat több ilyen készülékkel is rendelkezik, amelyek felépítésükben, szolgáltatásaikban és árukban is jelentősen eltérnek egymástól. Papíron az egyik legnagyobb tudású modellnek az a W7 típusjelzésű készülék tűnt, amelyet sikerült kölcsönkérnünk az Evolveo hivatalos hazai képviseletétől egy rövid teszt erejéig.

Hirdetés

Mi van a dobozban?

A termék dobozát jól megtömték, hiszen a kamera mellett került bele egy távirányító, ennek töltője, csat, univerzális csíptető, rugalmas tartó, kormánycsatlakozó, USB kábel, ragasztóval bekent talp, forgókar, műanyagtok, használati utasítás és akkumulátor. Ellentétben néhány rivális gyártóval, láthatóan odafigyeltek arra, hogy a felhasználó már alapkiszerelésben olyan kiegészítő szettet kapjon, amivel tényleg tudja használni a kamerát arra, amire kitalálták, azaz akár extrém körülmények között is.

A termék kialakításában a GoPro által bevezetett és máig favorizált vonalat követi, azaz leginkább egy törpe méretű fényképezőgépre hasonlít. Az objektív alatt a frontfelületen kapott helyet két kontroll-lámpa, a tetején még egy, illetve ezek mellé került négy vezérlőgomb, az ötödiket pedig az oldalára pozicionálták. A másik oldalra építették a mini USB és mini HDMI csatlakozót, valamint a micro SD kártyák fogadására képes olvasót. Érdekes, hogy a szokásoktól eltérően az akkumulátort a frontfelületen helyezték el az objektív mellett, egy meglehetősen nehezen eltávolítható műanyag ajtó mögött.


A színes LCD kijelzőt a hátlapra applikálták, az aljáról pedig az állványhoz való rögzítést segítő csavarmenetet sem felejtették le. A készülékház éjfekete gumiból készült, de ez nem óvja meg sem a víztől, sem az ütődésektől, ehhez bele kell dugni az átlátszó, strapabíró műanyagtokba. Egyébként egész kompakt eszközről van szó, hiszen 5,8 centiméteres szélességéhez 4,6 centiméteres magasság és 3,8 centiméteres vastagság társul, súlya akkumulátor nélkül 60 gramm, úgyhogy akár könnyen zsebre is vágható, ami egy például városnézésnél kifejezetten jól jöhet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés