Ezzel a fegyverrel vág vissza az Amazon az Apple-nek

Az új Fire TV "stick" 4K HDR és Dolby Atmos támogatással kecsegtet.

Az Amazon bejelentette, hogy a "nagy" Fire TV mellett hamarosan piacra dobja a Fire TV stick nevű tévéfelokosító rendszerének legfrissebb változatát, amelyet kimondva-kimondatlanul az Apple TV ellenfelének szánnak.

Amazon Fire TV "stick"
Amazon Fire TV "stick" [+]

Az elődtől eltérően ez már nem pendrive formájú, hiszen egy kompakt (65 x 65 x 15 mm-es és 87 grammos) dobozkáról van szó, ami egy standard HDMI 2.0 kábelen keresztül csatlakozik a televízióhoz. Az Amlogic S905Z SoC (négy 1,5 GHz-es ARM Cortex-A53 maggal), nyolcmagos Mali 450MP3 GPU és 2 GB RAM mellett szorítottak helyet 8 GB adattárolásra szolgáló flash memóriának is.


[+]

Rendelkezik beépített Wi-Fivel (IEEE 802.11b/g/n/ac), és támogatja a Bluetooth 4.1 vezeték nélküli adatátviteli technológia használatát is. A gyártótól kapott információk értelmében biztosítja a 4K HDR (csak HDR10, Dolby Vision egyelőre nem) tartalmak elérését, amelyek akár Dolby Atmos objektumalapú térhatású hangzással is érkezhetnek. Az elsősorban különféle netes appok futtatására, illetve streamelésre szánt, Alexa kompatibilis termék már előrendelhető 70 dolláros, azaz mintegy 18 500 forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés