Feltámadt hamvaiból az Abit

Hirdetés

Az Abit Computer Corporation és a Universal Scientific Industrial Co. (USI) a mai napon közös közleményükben bejelentették, hogy korábbi megállapodásuk értelmében létrehozták az Abit márkanevet és az alaplapi termékkínálatot öröklő vegyesvállalatukat, mely egyben a USI leányvállalataként üzemel majd a későbbiekben. Az új vállalat, melytől az Abit márka feltámadását várják, Universal Abit néven kezdi meg működését.


Abit BH6: egy egész generáció imádta

Az alaplapjaival, köztük a hazánkban is méltán népszerű, rendkívül tuningbarát BH6-tal ismertté vált Abit pályája sokáig felfelé ívelt, ám az erősödő konkurencia és a hibát hibára halmozó vezetőség végül 2004 végére meglehetősen nehéz anyagi helyzetbe hozta az egykor szebb napokat látott vállalatot, mely így kénytelen volt fokozatosan leépíteni több, korábban sikeres üzletágát.


Abit AN8-32X: vörös, mint a főnix

Végül a többek között alaplapokat is gyártó, ám a végfelhasználói piacon gyakorlatilag ismeretlen USI karolta fel a vállalatot idén januárban, amikor bejelentette, hogy megvásárolja a márkanevet és beolvasztja az Abit alaplapokat gyártó üzletágát. Akkor többen úgy spekuláltak, hogy az Abit márkanév ezzel végérvényesen eltűnik a süllyesztőben, amit C. Y. Wei, a USI elnöke a mai nappal határozottan cáfolt: a cégvezető elmondása szerint a USI minden anyagi és technológiai támogatást megad ahhoz, hogy az Abit márkanév visszanyerje korábbi fényét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés