Hirdetés

Extra adattárolók kicsiben és nagyban

A Western Digital My Passport AV nevű készüléke több mint egyszerű külső merevlemez. A 2,5 colos, 320 GB-os winchesterrel ellátott tárolót természetesen a számítógépre is rá lehet csatlakoztatni USB 2.0-s portján keresztül, azonban egyéb dolgokra is használható. Több Sony videokamerával kompatibilis, támogatja a Direct Copy funkciót, így a felvett anyag más külső eszköz nélkül is egyszerűen az adattárra menthető. A felvett anyagok ugyanilyen könnyedén le is játszhatók, ehhez csak televízióra és a My Passport AV-t támogató médialejátszóra, konzolra vagy Blu-ray készülékre van szükség. A külső merevlemezre rengeteg adat fér, így hasznos kiegészítője lehet az otthoni mozizásnak. A Western Digital készüléke már megrendelhető, körülbelül 110 dollárt kell érte kifizetni.

Western Digital My Passport AV
Western Digital My Passport AV

A Kanguru pendrive-jára ugyan nem fér ennyi adat, viszont amit felmásolnak rá, az biztosan jó helyen van. A Defender Elite szinte mindentől megvédi a rajta tárolt információkat. A vastag és erős alumíniumburkolat a fizikai behatások ellen szolgál, az illetéktelen felhasználók elől pedig 256 bites hardveres titkosítással lehet elrejteni az értékes adatokat. A pendrive védett a vírusokkal és az egyéb rosszindulatú programokkal szemben, és szükség esetén le is tiltható, így a rajta lévő adatokkal nem lehet visszaélni. A Kanguru Defender Elite szolgáltatásait persze meg is kell fizetni, a most bejelentett, 16, 32, 64 és 128 GB-os változat ára 150, 220, 340, illetve 590 euró.

Kanguru Defender Elite
Kanguru Defender Elite

A Buffalo MiniStation Lite nevű külső merevlemezeiről már beszámoltunk. A sorozat azóta 640 GB tárkapacitású készülékekkel egészült ki, és érkezett egy egészen extrém kinézetű, aranyszínű változat is. A sorozat tagjai USB 2.0 port segítségével kapcsolódhatnak a számítógéphez, és jár hozzájuk a Memeo AutoSync, illetve a SecureLockMobile szoftver is, az előbbi az adatok szinkronizálásban, az utóbbi pedig a titkosításban segít. A Buffalo MiniStation Lite széria modelljei egészen kedvező árúak, a legdrágább változat sem drágább 100 eurónál.

Buffalo MiniStation Lite
Buffalo MiniStation Lite

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés