Az árbarát SSD mellé látványos és formás háttértárak sorakoznak

Hirdetés

A háttértárkínálatot elnézve sokféle formájú és kinézetű eszközt láthatunk, a színes borításúaktól a manapság igen divatos és népszerű alumíniumból vagy egyéb fémből készült házba zártakig. Ám úgy tűnik, tudnak még érdekességgel szolgálni a gyártók és forgalmazók, ahogy az OWC, azaz az Other World Computing is tette. Mercury On-The-Go Pro nevű hordozható merevlemezes meghajtójuk már megjelent néhány hónapja, ám most kicsit frissítettek rajta. A háttértár különlegessége az átlátszó plexiből készült ház, ami igazán egyedivé teszi.

OWC Mercury On-The-Go Pro
OWC Mercury On-The-Go Pro

Belül egy 1 TB kapacitású Western Digital winchester, a Scorpio Blue sorozatba tartozó 2,5 colos, 5400 rpm-es, 8 MB gyorsítótáras modell található, amely már az „Advanced Format” technológiával van előkészítve, tehát 512 byte-os szektorméretek helyett 4096 byte-osokkal rendelkezik. Az 1,1 kilogrammos tár MTBF értéke 1,2 millió óra, garanciából pedig három év vonatkozik rá. Három változatban elérhető, a 2.0-s USB portos 230 dollárba kerül, a FireWire 400-al ellátott 250-be, míg a FireWire 400/800 csatlakozós verzióért 270 dollárt kell kifizetni.

A Western Digital My Passport sorozata is új taggal bővült, a vállalat ezúttal a Mac-tulajdonosoknak kedveskedett My Passport SE típusú hordozható háttértárával. A 750 GB-os és 1 TB-os winchesterek ezüstös, 110 x 83 x 18 mm-es házban kaptak helyet. A számítógéphez 2.0-s USB-n keresztül kapcsolhatók és kompatibilisek a Time Machine szoftverrel is. A tárolt adatok 256 bites kódolással titkosíthatók rajtuk. A két My Passport SE meghajtó 180 és 200 dolláros áron szerezhető be.

Western Digital My Passport SE
Western Digital My Passport SE

Az Intel pedig – jó szokásához híven – SSD-inek kínálatát frissítette, most egy 40 GB-os háttértárral. Az X25-V 34 nm-es NAND flashchipekből épül fel, és támogatja a TRIM funkciót is az Intel SSD Optimizer segítségével. A gyártó főleg notebookokhoz ajánlja, vagy asztali gépekhez, a rendszer számára fenntartott meghajtóként való használatra. Az intel újdonsága 125 dollárért vásárolható meg.

Intel X25-V SSD [+]
Intel X25-V SSD [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés