Adattárolók különféle köpönyegben és eltérő extrákkal

Hirdetés

A Team Group egy gyors SSD-vel jelentkezett. A vállalat ugyan már korábban is mutatott be Solid State meghajtót, az Xtreem-S1 azonban tárkapacitásában és sebességében is messze felülmúlja elődeit. Az új modellbe ugyanaz a SandForce SF-1500 jelzésű vezérlő került, amit több más gyártó is alkalmazott. Így az eszköz adatátviteli sebessége olvasásnál elérheti a 270, írásnál pedig a 260 MB/s-ot. A 3 Gbps-os SATA csatlakozóval ellátott SSD MTBF értéke 1 millió óra, a 60, 120 és 250 GB-os meghajtók két éves garanciával kerülnek forgalomba. Az árukról és a pontos megjelenési idejükről még nincs hír, de valamikor tavaszra várhatók.

Team Group Xtreem-S1
Team Group Xtreem-S1

A Western Digital My Book és My Passport termékcsaládja már régóta ismert és kedvelt. Ezúttal a 2,5 colos winchestereket fogadó My Passport Studio széria újult meg. A kisméretű, 83 x 124 x 19 mm-es és csupán 180 gramm súlyú meghajtók nagyon elegáns, ezüst színű alumíniumburkolatot kaptak. A 320, 500, illetve 640 GB-os külső merevlemezek előlapjára egy kis kijelzőt is tettek, amin a rendelkezésre álló tárhely mellett a mellékelt SmartWare szoftver segítségével még számos hasznos információ megjeleníthető.

Western Digital My Passport Studio
Western Digital My Passport Studio

A készülékek adatai 256 bites hardveres titkosítással is védhetők. A háttértárak USB 2.0 és FireWire-800 csatlakozóval is fel vannak szerelve, és a Windows mellett a Mac OS X operációs rendszerekkel is kompatibilisek, illetve támogatják az Apple Time Machine-t is. A Western Digital My Passport Studio széria új modelljei három éves garanciával – a tárkapacitástól függően – 150 és 200 dollár közötti áron vásárolhatók meg.

Érdekes eszköz az LG XF2 típusjelzésű készüléke is. Első látásra nem nagyon különbözik egy átlagos külső merevlemeztől, azonban az USB port mellett helyet foglaló HDMI csatlakozó már sejtet valamit. Ez ugyanis nem egyszerű háttértár (bár beépített, 500 GB-os winchesterének köszönhetően egyszerűen használható ennek is), hanem médialejátszó is egyben. Méghozzá nem akármilyen: a készülék támogatja a Full HD, azaz 1920x1080 pixeles felbontást is.

LG XF2
LG XF2

Megbirkózik többek között az MKV, AVI, RM, RMVB, DAT, MPEG, VOB, ISO, LFO, TS és M2TS formátummal is, az audiofájlok közül pedig az MP3, WMA, ASF, WAV és FLAC kiterjesztéseket ismeri, de megjeleníti a JPEG, BMP, PNG, GIF és TIFF képeket is. Az LG XF2 már kapható Magyarországon, az ajánlott bruttó fogyasztói ára 54 900 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés