Tuningolt és méregdrága Titánok érkezhetnek az EVGA műhelyéből

Az NVIDIA pár nappal ezelőtt mutatta be a GeForce GTX Titan nevű VGA-t, a gyártópartnerek pedig ma virradóra saját termékpalettájukat is bemutatták. Ahogyan az várható volt, a vállalatok most sem kezdtek bele egy csúcskategóriás kártya átfaragásába, hanem az NVIDA referenciakártyát árulják saját márkás dobozban, maximum 1-2 plusz programmal kiegészítve.

Hirdetés

Nem úgy az EVGA, mely gyártó szintén árulja a változtatásoktól mentes alapverziót, de úgy tűnik, hogy ezzel nem elégednek meg. A gyártó weboldalán felbukkant információk alapján a Titan SC és Titan SC Signature, valamint ezek Hydro Copper fantázianevű vízhűtéses variánsai is érkezni fognak hamarosan – utóbbin a Swiftech-kel együttműködésben készített vízhűtés lapul majd gyárilag. Az érdekességet az SC jelzés hordozza, amely a „Superclocked” megnevezésre utal, ez pedig az EVGA kínálatában egyet jelent a gyárilag tuningolt kártyával.

EVGA GeForce GTX Titan SC Hydro Copper
EVGA GeForce GTX Titan SC Hydro Copper [+]

Sajnos a gyártó egyik kártya esetében sem adott meg konkrét mag- és memória-órajelet, sem pedig sávszélességre vonatkozó adatot, ezeket majd később hozzák nyilvánosságra. Így marad a várakozás és az izgalom, hogy az EVGA-nak mégis mennyi plusz teljesítményt sikerült kifacsarnia a Titánból. Természetesen az árakat sem hozták nyilvánosságra, de egyes weboldalak a tuningolt vízhűtéses verzió kapcsán 1300 dollár körüli árat vizionálnak, ami 300 dollárral több, mint a ma bejelentett alapváltozatok ajánlott végfelhasználói ára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés