Erős Mini-ITX-es alaplappal készül a VIA

Hirdetés

A VIA bejelentette, hogy érkezik az EPIA-M840 névre keresztelt Mini-ITX-es alaplap, mely a beágyazott rendszereket célozza meg, és 64 bites processzort tartalmaz. Utóbbi szerepet egy Nano E szériás megoldás töltheti be. Amennyiben fontos a passzív hűtés melletti hangtalan működés, akkor az 1,2 GHz-es órajelen üzemelő modellt kell választani, míg magasabb teljesítményigény esetén lehetőség van az 1,6 GHz-es verzió megvételére is.


[+]

Az alaplapon a vállalat VX800-as lapkája teljesít szolgálatot, mely egy S3 Chrome9 HC3-as IGP-t használ, ami kompatibilis a DirectX 9-es API-val és támogatja a HD videók gyorsítását. A DDR2-es rendszermemóriát két darab DIMM csatoló várja, az esetleges bővítőkártya pedig x4-es PCI Express foglalatba helyezhető. Alapfelszereltség a HD audió kodek is, továbbá a termékre két gigabites Ethernet vezérlő és szintén két darab SATA port került.


[+]

Az EPIA-M840 csatlakozói között fellelhető hat darab USB 2.0, egy PS/2 és két 5 illetve 12 voltra kapcsolható soros port. Ezenkívül az alaplappal két darab 24 bites LVDS interfész támogatása lehetséges, továbbá a soros portok száma igény esetén nyolcra bővíthető. A Kioks és HMI környezetekhez optimalizált termék már rendelhető a vállalatnál, az árról azonban nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés