Champion szériás wireless egeret virított a Corsair

A szemfülesebbek már kitalálhatták, hogy a Sabre (RGB) Pro kapott egy "farkatlan" utódot.

A Corsair közhírré tette a legújabb, Champion termékcsaládba tartozó és vezetékmentes egerének érkeztét, amelynek madzagos elődje a nem is olyan távoli múltban beköszönt szerkesztőségünkbe egy röpke teszt erejéig; bemutatkozik a Sabre RGB Pro Wireless.


[+]

A hétgombos, szigorúan jobbkezes újdonság 129 mm-es hossza, 70 mm-es szélessége és 43 mm-es magassága mit sem változott a rokonhoz képest, ám a beépített akkumulátornak köszönhetően mintegy 10 grammot hízott, azaz 79 grammot nyom a mérlegen, így mindössze 1 grammal könnyebb a piacot 2018-ban megreformáló Logitech G PRO Wirelessnél. Noha ez nem számít kifejezetten soknak (sőt, néhány éve még elképesztő lett volna, de jelenleg a középsúly legalsó szegmense), a kereskedelmi forgalomban lévő ellenfelek már jócskán ez alá mentek még a tenyeres fogásra kitűnően alkalmas halmazban is; elég, ha csak a mostanában debütáló Cooler Master MM731-re vetünk egy pillantást.

[+]

A rágcsáló belsejében egy 650 ips-es és 50 g-s, 26 000 cpi-ig skálázódó, PixArttal közösen elkövetett Marksman 26K szenzor dolgozik  ami elvileg egy PAW 3393-as egység , miközben fő klikkjei alatt "50 milliós" optikai kapcsolók húzták meg magukat, amelyeket az Omron szállít. Természetesen a friss modell is az úgynevezett "Quickstrike buttons" dizájnt használja, vagyis lényegében az aktuátorok zéró távolságban vannak a switch-ek szárától, ami igen reszponzív kattintási érzettel kecsegteti a leendő tulajokat.


[+]

A 60 órás működést ígérő, 2,4 GHz-es Slipstream kapcsolatot 90 órás Bluetooth egészíti ki, de a telepek töltésére szánt, 1,8 méter hosszúságú szövetkábellel vezetékesként ugyancsak kergethetjük a patkányt. Bár az amerikai multi rádiófrekvenciás technológiája egy leheletnyivel elmarad az etalonként ismert Logitech Lightspeedtől vagy Razer HyperSpeedtől, a 2000 Hz-es USB frissítési frekvencia inicializálásának lehetősége mindenesetre adott.

Amint az a névből már adja magát, a homogén fényű fedélzeti RGB sem hiányzik a receptből, ami a tenyértámaszon pislákoló céglogó formájában néz velünk farkasszemet. A hason virgin grade PTFE tappancsok, egy háromállású, üzemmódot váltó reteszkapcsoló, egy ötléptékű cpi-váltó és annak állapotjelző LED-je, plusz egy dongle-t fogadó rekesz tanyáznak, a szoftveres hátországot pedig a gyártó centralizált platformja, az iCUE jelenti, míg a különböző beállításainkat a háromprofilos belső memóriába menthetjük el. A 2 éves garanciával megtámogatott újonc dobozára 110 dolláros összegről szóló árcédulát ragasztottak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés