"Olcsóbbfajta" vezeték nélküli egér a Corsair kínálatában

A Katar Pro családfája bővült egy 100 gramm alatti, Slipstream és Bluetooth kapcsolatot egyaránt támogató modellel.

Más gyártók után a Corsair is ráébredt arra, hogy az utóbbi időben egyre jobban terjedő, könnyű egerek iránti áhítat nem csak a vezetékes, de a kábelmentes platformon is dívik, így elkészítette a 96 grammos, Logitech G305-öt idéző Katar Pro Wirelesst. Ez ugyan nem kifejezetten pehelytollnyi tömeg, hanem inkább középsúly, de a Dark Core széria után kétségtelenül látjuk a fejlődést.


[+]

A hatgombos, szimmetrikus periféria belsejében egy 10 000 cpi-ig skálázódó PixArt PMW 3325 szenzor tevékenykedik, s az egyetlen könnyed mozdulattal eltávolítható tenyértámasz alá került a wireless dongle-t tároló rekesz, illetve a nagyjából 135 órás használati időt ígérő, középre pozicionált AA elem. A ketyere hasán két nagy kiterjedésű teflontalp állomásozik (valamint a lencsét is körbeöleli egy), és itt kapott helyet az a háromállású kapcsoló, mellyel a 2,4 GHz-es Slisptream RF és a Bluetooth üzemmód közt válthatunk – vagy éppen kikapcsolhatjuk az eszközt.

[+]

Az RGB nagyon visszafogott formában van jelen (ha ugyan lehet annak nevezni), hiszen mindössze a cpi-váltó alatt található, felbontási lépcsőt és töltöttségi szintet jelző LED-ek színét variálhatjuk az iCUE szoftverből. A 115,8 mm hosszú, 64,2 mm széles és 37,8 mm magas rágcsáló egészen barátságos áron, 40 dollárért (és 2 év garanciával megtámogatva) kerül kereskedelmi forgalomba, bár ez hazánkra levetítve valószínűleg 20 000 forint környékét jelenti majd.

Azóta történt

Hirdetés