Hirdetés

Eltérő méretű fekete háztrió

A PC ma már nem jár feltétlen egy méretes ház beszerzésével, ugyanakkor az erős konfigurációk fogyasztása nem éppen alacsony, így a nagyobb tornyoknak is van helye a kicsi HTPC-k mellett. Az Aerocool a játékosok csúcskonfigurációinak szeretne megfelelő alapot biztosítani az XPredator nevű szépséggel. A teljesen fekete illetve narancssárga díszítéssel érkező torony Extended ATX, ATX vagy microATX méretű alaplapot fogad, és 6-6 darab 5,25 illetve 3,5 colos rekeszt kínál. Az utóbbi fiókok szokás szerint rejtve vannak.

Aerocool XPredator
Aerocool XPredator (forrás: TechConnect) [+]

Az 600 mm magas, 234 mm széles és 555 mm mély házban a meleg levegőt a felül elhelyezkedő ventilátor távolítja el, míg a hűvös légáramlatok beáramlásáról az előlap mögött található légkavaró gondoskodik. Mindkét részegység nagyméretű, és percenként 750 fordulatot tesznek meg. Az oldallapon további négy ventilátor található, emellett igény esetén hátulra is elhelyezhető egy 12 cm-es szélgép. Az I/O panel felül kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül három darab USB 2.0, egy USB 3.0 és egy eSATA csatlakozóval rendelkezik, valamint egy tekerőt is elhelyeztek a tervezők, aminek a segítségével a felhasználó hat légkavarót vezérelhet. Az extrák sem maradnak el, így a processzorhűtő egyszerűbb szereléséhez, valamint a kábelek ízléses elhelyezéséhez a gyártó biztosította a megfelelő kivágásokat. A vízhűtő csövei is utat találnak majd az erre kialakított nyílásokon keresztül.

Hirdetés

Az Aerocool XPredator szállítása még ebben a hónapban megkezdődik, az ajánlott fogyasztói ára 140 euró lesz.

A Gigabyte egy miditoronnyal lepte meg a piacot. A GZ-P5 jelzésű megoldás ATX vagy microATX méretű alaplapot fogad, és négy darab 5,25 illetve számos 3,5 colos rejtett rekeszt kínál. A 420 mm magas, 180 mm széles és 350 mm mély házban két darab 8 cm-es ventilátor van, melyek elől és hátul találhatóak.

Gigabyte GZ-P5
Gigabyte GZ-P5

A 3,5 kg-os terméken az I/O panel elől kapott helyet, és a szokásos hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két darab USB 2.0 csatlakozót kínál. A Gigabyte a 30 dolláros ház szállítását már megkezdte.

Végül az Impactics egy igazán különleges házzal rukkolt elő, mely a hangtalan HTPC-t építő közösség számára lehet értékelhető alternatíva. A C3LH-B típusú termék 262 x 88 x 237 mm-es kiterjedéssel rendelkezik és 2,44 kg-ot nyom. A belsejéba Mini-ITX alaplap helyezhető egy vékony kivitelű optikai meghajtó, valamint egy 2,5 hüvelykes adattároló társaságában.


Impactics C3LH-B [+]

A termék különlegessége a K.I.S.S.S. névre keresztelt hűtési rendszer, ami sajnos csak opcionálisan kérhető, de sokaknak biztos megéri majd a beruházást. Az elgondolás két darab hővezető csővel dolgozik, melyek a ház oldallapjaihoz csatlakoznak. Ezeken a csöveken csúsztatható egy rézborda, amit az alaplapon található lapkákhoz kell helyezni. A gyártó szerint a K.I.S.S.S. jelentősnek mondható hőmennyiséggel is megbirkózik, mivel a felvevőfelület maga a ház bordázott alumíniumból készült oldala.

Impactics C3LH-B és a K.I.S.S.S.
Impactics C3LH-B és a K.I.S.S.S. (forrás: Caseking.de) [+]

Az Impactics a C3LH-B-ért 100, míg a K.I.S.S.S. csomagért 50 eurót kér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés