Hirdetés

Előrendelhető a Corsair hajlítható monitora

Az augusztusban megszellőztetett Xeneon FLEX 45WQHD240 OLED nettó ára végül 2000 dollár lett.

Hirdetés

Még augusztusban jelentette be a Corsair, hogy az év végéig piacra lépnek egy hajlítható OLED panelre épülő, nagy méretű gamer monitorral. A Xeneon FLEX 45WQHD240 OLED nevű eszközről akkor még csak a főbb paramétereket árulták el, most viszont elérkezett az idő arra, hogy minden részletet megosszanak a potenciális vásárlókkal – ide értve az előrendelés lehetőségét is azoknak, akik hajlandóak áfa nélkül 1999,99 dollárt fizetni azért, hogy még idén az asztalukra helyezhessék az LG gyártotta 45 hüvelykes, 21:9-es panelt használó eszközt. A borsos árban egyébként egy kellemes, zéró dead pixel és zéró burn-in garancia is benne van.


[+]

Ami a többi paramétert illeti, a W-OLED panel teljesen sík és 800 mm-es(!) sugarú ív között hajlítható. Az utóbbi meglehetősen erős görbület, mely igen egyedi látványt eredményezhet. A felbontás a 45 hüvelykes képátlóhoz képest viszonylag alacsony, mindössze 3440x1440 pixel, tehát a pixelsűrűség nagyjából egy 27”-es Full HD-s kijelzőnek felel meg. A megcélzott réteg számára persze inkább a sebesség a fontos, és ezen a téren az új Xeneon elég jól áll, ugyanis G-SYNC és FreeSync Premium kompatibilitás mellett 240 Hz-es maximális frissítést és 0,03 ms-os GtG válaszidőt kínál. A technológiának köszönhetően a fényerő, kontraszt, színvisszaadás tekintetében igen jók az értékek, hiszen 1000 nites maximális fénysűrűség, HDR10 támogatás és 98,5%-os DCI-P3 lefedettség jellemzi. Gyári kalibrációról vagy bármilyen, a színhűséget érintő tanúsítványról ugyanakkor nem tudunk.


[+]

A kézzel hajlítható panelt magába foglaló képernyőt egy vaskos, csak dönthetőséget kínáló, viszont a csatlakozókat is integráló állvány tartja, mely így csökkenti a kábelrengeteg hosszát. A konnektorok között a hátoldalon két HDMI 2.1, egy DP 1.4, két Type-C (egyikük DP-Alt móddal is felruházott) és két USB 3.2 Type-A interfészt találunk, az elülső oldalon pedig a kezelőszervek, a 3,5 mm-es fülhallgató-kimenet és két USB 3.2 Gen 1 csatlakozó kapott helyet.

Előzmények

Hirdetés