Hirdetés

Elődjénél könnyebben javítható az új MacBook Air

Az iFixit csapata gyorsan lecsapott az új modellre és szétkapták azt, amit pedig a burkolat alatt láttak, jobban tetszett nekik, mint az előd esetében.

Hirdetés

Az iFixites srácok ezúttal sem lazsáltak, már szét is szedték a múlt héten bejelentett új MacBook Air-t, aminek valószínűleg félve estek neki, ismerve az elmúlt néhány év szerelési tapasztalatait az Apple ultrabookjaival kapcsolatban, de elmondásuk alapján az új gép szervízbarátabb, mint elődje.


(forrás: iFixit) [+]

A burkolat alatt a legnagyobb újdonságnak természetesen a régi-új olló mechanikás billentyűzet számít, mely mindössze fél milliméter pluszt jelent vastagság tekintetében az annyi éven át szidott pillangós billentyűzethez viszonyítva, de a másik beviteli eszköz kialakítása is pozitív irányba változott.


(forrás: iFixit) [+]

A trackpad kábelezését leegyszerűsítették, így azt a gép teljes szétszerelése nélkül csatlakoztathatjuk le az alaplapról, ezzel is megkönnyítve az akkumulátor kivételét, de további említésre méltó pozitívum még az új processzoron elhelyezett nagyobb felületű hűtőborda.


(forrás: iFixit) [+]

Az iFixit szerelhetőségre vonatkozó skáláján az új MacBook Air négyes osztályzatot kapott a 2018-as verzió hármasához képest, ami még messze van a tökéletestől, de olyan szempontból előrelépés, hogy talán néhány könnycseppel kevesebb csordul le a szaki arcán, mikor meglátja az almalogós gépet a kezeink között a szerviz ajtaján belépve.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés