Hirdetés

Elérhető a Radeon Software új verziója

A 20.1.4-es szoftvercsomag hibajavításokat és új, vagy frissített játékprofilokat tartalmaz.

Hirdetés

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software 20.1.4-es verziószámú kiadását, mely elhozza a Journey to the Savage Planet játék támogatását, továbbá 11%-os teljesítménybeli javulást eredményez a Warcraft III: Reforged játék esetében ultra grafikai beállítások alatt Radeon RX 5700 XT kártyát használva.


[+]

Az új szoftververzió természetesen rengeteg hibajavítást is tartalmaz, megszűnik például a Red Dead Redemption 2-ben tapasztalható textúrablokkosodás Vulkan API használata mellett, és ezentúl nem fogunk szoftverleállást tapasztalni bizonyos Vulkan API-ra épülő játékok esetében, amennyiben bekapcsolt Radeon Image Sharpening mellett váltogatjuk a programokat.

A fentieken felül érkezett két, Radeon ReLive-hoz kapcsolódó hibajavítás is, ezeknek köszönhetően végre nem ütközünk hibába felvétel közben, ha megnyitott Radeon Software mellett váltunk asztali nézetbe, továbbá a rögzített anyagok végéről hiányzó hangsáv problémájával sem fogunk többé találkozni, de javításra kerültek még a hibaüzenetek esetében a UI elemeken túllógó szövegek, megszűnt a GTA 5 leállásának problémája a Radeon Overlay megnyitásakor, valamint mostantól elérhető az Integer Scaling funkció Windows 7 operációs rendszer használata mellett is.

A 20.1.4-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5500, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.4-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés