A szörnyvadászat került az új Radeon Software ajánlólevelébe

A 20.1.1-es szoftvercsomag a hibajavítások tekitnetében is alaposan feltankolt.

Az AMD elérhetővé tette a 20.1.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely biztosítja a megfelelő profilt a Monster Hunter World: Iceborne című kiegészítőhöz, illetve az alapjáték DirectX 12-t biztosító frissítéséhez. Mindemellett megszűnt az a hanghatás, amely egy Radeon Chill, Radeon Boost és Radeon Anti-Lag funkcióval induló játék mellett jelezte a szolgáltatások aktiválódását. Ez a figyelmeztetés mostantól csak akkora hallatszik, ha a játékos, programfuttatás közben, a megadott gyorsbillentyűvel kapcsolja be vagy ki az érintett extrákat. További változás, hogy a Radeon ReLive időzítéskijelzője mostantól alapértelmezetten le van tiltva, de opcionálisan bekapcsolható a meghajtó vezérlőpultjában.

Az új eszközillesztő hibajavításokat is hozott, többek között a vertikális szinkronra vonatkozó beállítás nem jelenhetett meg bekapcsolt Enhanced Sync mellett, a Radeon ReLive instabilan viselkedhetett nagy felbontású kamera csatlakoztatásakor, a Radeon Game Advisor magas processzorterhelést eredményezhetett játék közben történő megnyitás során, de hasonló probléma merülhetett fel a munkaasztal, aktív játék során való duplikációjánál, a Radeon Software instabil működésbe futhatott alvó módból való visszatérés után, hibaüzenet jelenhetett meg Radeon Software-en beüli meghajtófrissítés előtt, a letiltott Overlay felület mellett is figyelmeztethett az eszközillesztő ennek, billentyűparancson keresztüli megnyitására, továbbá az egyénileg definiált sztreamelő billentyű nem feltétlenül tette a dolgát, illetve a streamelt régió szempontjából nem jól működhetett, valamint a Shop AMD Products gomb a megfelelő áruház helyett az AMD főoldalára vitte a felhasználót, de a Radeon Software-en belül, illetve a telepítésénél is csődöt mondhattak bizonyos navigációs lehetőségek. Mindezeken túl a HDR aktiválása problémás színeket eredményezhetett a Windows operációs rendszerben, színtorzulást eredményezhetett a Tom Clancy's: The Division 2 című játék HDR módjában történő taszkváltás is, míg a Radeon Software sidebar a Windows taskbar alá kerülhetett.

A specifikusabb hibák szempontjából a Lost Ark akadásait, a Resident Evil 2 DirectX 12-ben tapasztalható képi hibáit, a Trials Rising füstre és ködre vonatkozó megjelenítési problémáit, illetve a MechWarrior 5: Mercenaries aktív HDMI-s FreeSync mellett előforduló stabilitási gondjait sikerült leküzdeni, emellett a bizonyos Radeon R9 200, 300 és Fury sorozatú VGA-kon, 120 Hz-es vagy nagyobb kijelzők mellett előforduló, egyes DirectX 9-es vagy DirectX 11-es játékokhoz kötött instabilitást is orvosolta a cég. A Boneworks VR játékban mostantól biztosan meg fog jelenni a szöveg a jobb szem előtti kijelzőn, továbbá a Mixed Reality Portal torzulásai is megszűnnek az egyes VR headseteken. Végül megjegyzendő, hogy a Radeon RX 5700-as sorozatot érintő, SETI@Home mellett előforduló eredménytúlcsordulás, MJPEG klippekre jellemző képi torzulás, illetve a DouYu alkalmazáson keresztül történő streamelési hibák is ki lettek javítva.

A 20.1.1-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5500, 5700, illetve Pro WX szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés