Hirdetés

Elegáns Mini-ITX ház a Fractaltól

Az Era ITX több színű alumínium burkolattal és fa vagy üveg fedlappal is elérhető.

Hirdetés

Era ITX néven új házat mutatott be a Fractal Design, amelynek megnevezéséből kitalálható, hogy legfeljebb Mini-ITX alaplapok beszerelésére ad lehetőséget.


[+]

A 325 x 310 x 166 mm kiterjedésű, üresen 3,97 kilogrammos, az Intellel közösen tervezett újdonság beltere mindössze 16 liter térfogatú, ekkora hely legfeljebb 295 mm hosszú grafikus kártyáknak és maximum 120 mm magas processzorhűtőknek elegendő.


[+]

Tápegységből legfeljebb 200 mm hosszú ATX és SFX méretű példányokat egyaránt beszerelhetünk, ez a döntés azonban kihatással lesz az adattárolók maximális számára. A processzorhűtő felett egy eltávolítható rögzítőkeret kapott helyet, amely egy HDD vagy két SSD telepítését teszi lehetővé, ha pedig SFX tápegység mellett tesszük le a voksunkat, akkor az annak rögzítését segítő keret további egy HDD hellyel ruházza fel gépházunkat – ATX méretű táp esetében nincs plusz egy meghajtóhely.

[+]

A rendszer hűtését gyári állapotban egy darab, 80 mm átmérőjű hátsó ventilátor végzi, amelyet kiegészíthetünk felül két darab 120-as légkavaróval vagy radiátorral, valamint két 140-es ventilátorral a ház aljában abban az esetben, ha ezt a helyet nem foglalja el egy dedikált grafikus kártya.


[+]

Az előlapon összesen négy csatlakozót találunk: a három USB port közül egy Type-C, kettő pedig Type-A kialakítású, őket egészíti ki a legalul elhelyezett 3,5 milliméteres jack kimenet.

A Fractal Design Era ITX kék, fekete, arany, fehér és ezüst színekben elérhető, közülük az első három üveg, az utolsó kettő pedig fa fedlapot kapott, mindegyik modell oldalán 160 dolláros árcédula fityeg.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés