Hirdetés

Matróznak áll az EIZO új, 55 hüvelykes monitora

A DuraVision termékcsalád legújabb, 4K-s bálnája a vízi navigáció hatékonyságát hivatott javítani, és megfelelő talpazattal asztalként is működik.

A patinás múltú EIZO egy különleges monstrumról rántotta le a leplet, amit a hajózásban érdekeltek fognak tetszetősnek találni; bemutatkozik az 55 hüvelykes képátlóval megáldott, DuraVision MDU5501WT névre keresztelt kijelző. Az ujjlenyomatoknak ellenálló, 3840x2160 pixel felbontású, 5 H keménységű VA PCAP érintőpanel tízujjas gesztusokat és egyszerre két érintőceruzát támogat, miközben a palm rejection technológia révén lehetővé teszi, hogy a felette ténykedő operátorok nyugodt szívvel rátenyerelhessenek anélkül, hogy bármit is akaratlanul elállítanának. A fénysűrűség 1-től 610 cd/m²-ig szabályozható, a statikus kontrasztarány 4000:1, a képfrissítési ráta 60 Hz, a GtG válaszidő pedig 8 ezredmásodperc.


[+]

Az újdonság természetesen tudja a PIP és PBP funkciókat; az előbbivel például egy biztonsági kamera képét lehet kihelyezni valamelyik sarokba (1080p, 720p, illetve 540p felbontásokkal), míg az utóbbival mondjuk radar- és navigációs térképeket rakhatunk szépen egymás mellé. A friss modell megfelel az IEC 60945, IEC 61174, IEC 62288 és IEC 62388 nemzetközi szabványoknak, és az elejére biggyesztett ECDIS indikátor pislákolással jelzi, hogy a fénysűrűség, illetőleg a színek (amúgy gyárilag kalibrált) beállításai teljesítik-e az ECDIS rendszerek normáit.


[+]

Csatlakozók tekintetében egy DisplayPort, egy HDMI bemenet, egy DVI-D interfész, két USB 2.0 aljzat (meg persze a Type-B upstream csatoló) és egy RS-232C, valamint egy RS-485 port bérelt magának szállást az I/O részlegen. Mivel a monitor teljesen lapos kivitelű, horizontális állásba forgatván kényelmesen ráteríthetők a tradicionális, papírból készült dokumentumok/navigációs térképek, és a vastag kávák némi tárhellyel szolgálnak, hogy a széleken megpihenő kezek vagy egyéb tárgyak ne takarjanak ki fontos részleteket a képből – azzal azonban érdemes számolni, hogy a terebélyes talp ("asztalláb") nem tartozék. Ha a képernyőre folyadék kerül, annak felszárításáig az érintési funkció automatikusan kikapcsoló, bár ezt az egyik perem alján megülő, kezelőszerveket tartalmazó egységen állomásozó gomb segítségével, önálló indíttatásból ugyancsak megoldhatjuk.

[+]

A Windows 8.1/10 alatt futó EIZO Screen Rotator applikációnak köszönhetően a megjelenítő tartalma egy szempillantás alatt elforgatható 180 fokkal, hogy a túloldalt tartózkodó kollégáink se érezzék magukat kirekesztve. A tápellátás DC és AC konnektorokon keresztül egyaránt megvalósulhat, sőt, a redundancia zászlaja alatt mindkettő mehet párhuzamosan. A napi 24 órás, folyamatos üzemre tervezett, LR, DNV, ABS és NK jóváhagyást élvező periféria elöl IP65, hátul IP22 védettséget kapott és 3 éves garanciával érkezik a pástra valamikor július folyamán. Az árral kapcsolatban közvetlenül a vállalatot vagy annak egyik disztribútorát kell felkeresnünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés