Hirdetés

Hagyományos kábel helyett hálózaton kommunikálnak az EIZO új DuraVision kijelzői

Amikor kijelzőről, monitorról beszélünk, általában egy hagyományos jelkábellel csatlakozó eszköz jut az eszünkbe, legyen az HDMI, D-Sub, DVI vagy DisplayPort bemenettel megáldva. Az EIZO legújabb DuraVision modelljei azonban szakítanak ezzel a hagyománnyal, ugyanis az FDS1702N és ennek érintőképességgel felruházott változata, a rezisztív panellel szerelt FDS1702NT, nem feltétlenül igényelnek jelkábelt, vagy ha mégis, akkor az nem a hagyományos megoldás lesz.


[+]

Az újdonságokat ugyanis a hálózati monitor kategóriába sorolták, amelyek lényegében Ethernet porton vagy vezeték nélkül (Wi-Fi-n keresztül) kommunikálnak a kiszolgálóval a helyi hálózaton keresztül. Ennek előnye, hogy a géptől távol is elhelyezhetők a kijelzők, sőt, akár a helyük is tetszés szerint változtatható a rendelkezésre álló kapcsolódási pontoktól és konnektoroktól függően. Ennek megfelelően mindkét variáns beépített gigabites Ethernet és IEEE 802.11a/b/g/n-es vezeték nélküli hálózati vezérlővel érkezik, és emellett a tervezők ellátták őket USB portokkal is, amelyekre egér, billentyűzet, nyomtató vagy USB-s tároló fűzhető fel, így kvázi szinte teljes értékű zéróklienst kapunk.


[+]

Ami a technikai paramétereket illeti, mindkét modell 17"-es képátlóval és hagyományos 5:4 képaránnyal érkezik. A maximum 1280x1024 képpont megjelenítésére képes TN+film panelek válaszideje 5 ezredmásodperc, natív kontrasztarányuk pedig 1000:1-hez. A két modell között csupán maximális fényerőben tapasztalható eltérés: az FDS1702N esetében 250 cd/m² a maximális paraméter, míg az érintős verziónál ez 190 cd/m²-nél tetőzik. A kijelzők házában kétszer félwattos sztereó hangszórók is helyet kaptak, valamint D-Sub csatlakozóval is ellátták biztos, ami biztos alapon.


[+]

A kijelzők árát egyelőre a gyártó bizalmasan kezeli.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Hirdetés