Star Wars univerzum UHD Blu-ray-en?

A Disney is beadja a derekát a pletykák szerint. Nincs akadálya ezek után, hogy egy 4K HDR Vader nagyúr is tiszteletét tegye a lemezeken.

Azt azért finom túlzás lenne állítani, hogy az UHD Blu-ray szabvány jött, látott és győzött, de az tény, hogy a formátum, ha lassan is, de terjed. Eddig a Disney-n kívül az összes nagy hollywoodi stúdió (Universal, Sony Pictures, Lionsgate, Paramount, Warner Brothers, 20th Century Fox) már piacra dobta első ilyen filmjeit.


[+]

Ennek hátterében állítólag az áll, hogy a mikiegeres cég, amely egyébként a Star Warshoz fűződő jogokat is birtokolja, szerette volna megőrizni a mozi előnyét, azaz nem igazán örültek/örülnek annak, hogy otthon is gyakorlatilag kifogástalan minőségben élvezhetőek az alkotásaik, hiszen ezáltal kevesebben zarándokolnak el a filmszínházba. Viszont a jelek szerint mostanra rájöttek, hogy muszáj beadni a derekukat, ha nem akarnak komolyabb anyagi veszteséget elszenvedni. A híresztelések szerint a harmadik negyedévben már piacra is dobják első UHD Blu-ray korongjukat, amely a Galaxis Őrzői második részét tartalmazza majd. Nem lenne túlságosan meglepő, ha a cég legnagyobb neve, a Star Wars széria is előbb-utóbb megjelenne ilyen formában is, hiszen arról az univerzumról bármennyi bőrt le lehet húzni kockázat nélkül.

Előzmények

Hirdetés