Igazi "művészfilmmel" indítja Dolby Vision UHD Blu-ray karrierjét a Sony

Mellettük más stúdió is bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja a papíron legjobb minőséggel kecsegtető korongjait.

Az idei CES-en több nagy hollywoodi stúdió is bejelentette, hogy idén megkezdi a Dolby Vision UHD Blu-ray filmek forgalmazását. Ez a formátum elméletileg a lehető legjobb, nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését teszi lehetővé, tehát papíron előrelépésnek tűnik a dolog az eddig a lemezeken alkalmazott HDR 10 szabványhoz képest.


[+]

A Sony és a Lionsgate már konkrétumokkal is előállt. Az előbbi július 18-án lép színre első ilyen típusú anyagával, és egy igazi, kifinomult művészfilmet választottak debütálásként. A Resident Evil: Vendetta (azaz más néven Biohazard: Vendetta) lesz az első ilyen alkotásuk, amely ráadásul Dolby Atmos hanggal érkezik, azaz totális 3D térhangzás mellett élvezhetjük a zombiapokalipszist.

A Lionsgate is megadja a módját, ők ugyanis a Power Rangers-szel durrantanak oda június 27-én. Ez szintén nem túl minőségi darab, remélhetőleg azért idővel komolyabb filmek is érkeznek majd ilyen formában. A Power Ranges Dolby Vision UHD Blu-ray már előrendelhető egyébként, 43 dollárba kerül az Amazonon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés