Direct Drive-os kormányt dobott piacra a Logitech

A gyártó látszólag jócskán túllépett a korábbi játékvezérlői által felállított sztenderden.

Nemrégiben jelent meg a Logitech legújabb, TrueForce technológiával ellátott kormánya, ami egy-két szinttel feljebb telepszik meg a hasonszőrű eszközök ranglétráján, mint a belépőszint talán éllovasainak számító (a Thurstmaster T150 mellett), közkedvelt G29/G920/G923.

[+]

A nemes egyszeűséggel Pro Racing Wheel névre keresztelt, erővisszacsatolásos megoldás egy 11 Newtonméteres Direct Drive rendszer, és a fémagyas, 1080 fokban elforgatható volán egy gyorskioldó segítségével lecsatlakoztatható a felső szegmensében aprócska kijelzőt (meg állapotjelző LED-sort) viselő, aktívan hűtött szervóról.

[+]

A 300 mm-es átmérőjű, valódi bőrbe bugyolált kormánykeréken található tekerőkapcsolóval menet közben variálhatunk a különféle beállításokkal, összesen öt profilt áll a rendelkezésünkre, és a babrálásunkat az előbb említett kijelzőn követhetjük nyomon. A 7 kilogrammot nyomó, satus rögzítést használó szervó hátulján egy microUSB és három USB Type-A kapu sorakozik, amelyekbe a kiegészítőket – mint például a 165 000 forintos Pro Racing Pedals pedálszettet – csatlakoztathatjuk (noha PC-n megfelelnek az alaplapunk portjai is). A készülékház műanyagból van, de alul egy 3 mm vastag acéllemez figyel.


[+]

A kormányon cakkpakk egy nyolcirányú hat switch, két tárcsa, illetve 10+1 gomb táborozott le, miközen a Hall-effektusból profitáló váltófülek anyaga szálcsiszolt alumínium, csakúgy, mint az alattuk elhelyezkedő két (programozható) analóg fülé. Amennyiben a játékunk nem igazán akar natívan megbarátkozni a szerkezettel, a terméket hajthatjuk G923-kompatibilitási módban is, ami mindenképp kellemes adalék.


[+]

A remek összeszerelési minőséggel büszkélkedő, számítógéppel, Xbox Series X|S-sel, Xbox One-nal, PlayStation 4-gyel és PlayStation 5-tel egyaránt megházasítható újdonság egyáltalán nem olcsó mulatság, ugyanis pedálok nélkül hazai viszonylatban 465 000 forintot kóstál, garanciája pedig 2 éves időtartamra szól.

Előzmények

Hirdetés