Digitális képfeldolgozás vezetékek nélkül

A Wacom piacra dobta Bluetooth-adapterrel ellátott Graphire rajztábláját, lehetővé téve a vezetékektől független munkát: a rajzeszközök után végre maga a tábla is kábelmentessé vált.

A Graphire Bluetooth átlátszó – így képek utánrajzolására is használható – aktív felülete nagyjából A5-ös méretű (208,8 x 150,8 mm), a teljes eszköz 860 grammot nyom. Az érzékelőfelület hüvelykenként 2032 vonást tud megkülönböztetni fél milliméteres precizitás mellett, míg nyomásérzékenysége 512 fokozatra terjed ki. A korábbi Graphire táblákkal ellentétben az új modell két programozható gyorsbillentyűt is kapott; lítium-polimer akkumulátora mintegy 25 órás üzemidőt biztosít.

A táblához két könnyű, elem nélkül működő mutatóeszköz jár: egy 11 grammos toll és radír, valamint egy 90 grammot nyomó, görgetővel is ellátott egér. A használatba vétel feltétele Windows 2000/XP vagy legalább Mac OS X 10.2.8 operációs rendszer megléte. Az Európában nettó 215 eurós áron piacra kerülő termékhez mellékelik a Corel Wacom rajztáblákhoz igazított Painter Essentials2 szoftverét, ám a számítógép Bluetooth-interfészéről (például USB-adapter formájában) a felhasználónak magának kell gondoskodnia.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wacom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés