Multifunkciós fotószakértő a Canontól

A Canon egy igazi „fotóspecialistával” bővíti multifunkciós készülékeinek családját. A Pixma MP760 jelzésű készülék beépített fólianyag-adaptere révén egyszerre hat filmkockát képes digitalizálni, és kártyaolvasójának, illetve PictBridge (USB 2.0) portjának köszönhetően memóriakártyáról vagy digitális kameráról közvetlenül is tud nyomtatni – a válogatást egy 2,5 colos színes LCD-kijelző segíti.

Az MP760 nyomtatója megegyezik a Pixma iP4000-rel; a mindössze 2 pikoliteres tintacseppek 4800x1200 dpi maximális felbontású nyomatok készítését teszik lehetővé. Az öttintás (és öt különálló patront alkalmazó) rendszer által készített képek minőségét a FINE és a ContrastPLUS technológiák hivatottak javítani. A printer legfeljebb 15 normál minőségű fekete-fehér szövegoldalt vagy 11 vegyes (kép/szöveg) tartalmú színes oldalt tud papírra vetni, egy 10 x 15 cm-es fotóval mintegy 36 másodperc alatt készül el.

A kártyaolvasó CF (Type I, II), Microdrive, SM, SD, MMC, MS, MS Pro tárolókkal közvetlenül elboldogul, de adapterrel miniSD, xD-Picture, MS Duo és MS Pro Duo kártyákat is fogad. A PictBridge és Canon Direct Print technológiákat ismerő kamerákról is lehet képeket nyomtatni a PC megkerülésével.

A CCD-érzékelős szkenner optikai felbontása 2400x4800 dpi, amely interpolációval a 9600x9600 értékig növelhető. A színmélység szürkeárnyalatos beolvasásnál 16, illetve 8 bit (belső/külső), míg színes dokumentumok és filmek esetében legfeljebb 48 bit. Egy menetben kisfilmek hat képkockája vagy négy keretezett dia digitalizálható, a minőséget itt a karcolások és por automatikus eltávolítása, a szemcsézettség és az esetleges rossz színegyensúly korrekciója javítja. A hasonló készülékeknél megszokott módon lehetőség van a szkennelt kép, dokumentum PDF-be exportálására.

A másoló funkcióval 600 dpi felbontású fekete-fehér és 1200 dpi-s színes másolatok készíthetők, a munkatempó a leggyengébb minőségben legfeljebb 25, illetve 17 oldal/perc. Lehetőség van 25-400 százalékos zoomolásra, kétoldalas, szegély nélküli, automatikusan méretezett, tükrözött, színkorrigált másolatok készítésére vagy akár két oldal egyre másolására is.

A Canon 486 x 472 x 267 mm-es, 12,4 kilogrammot nyomó készülékének maximális fogyasztása 66 watt. A Pixma MP760 márciusban kerülhet az üzletek polcaira 399 eurós ajánlott végfelhasználói áron. A gyártó a hardverhez az Easy-PhotoPrint, Easy-WebPrint, CD-LabelPrint, OmniPage SE és PhotoStudio alkalmazásokat mellékeli.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés