DeltaChrome passzív hűtéssel

Hirdetés

A japán PC Watch híradása szerint a szigetországban a jövő hónapban már megvásárolhatóak lesznek a C.P. Technology DeltaChrome S8 grafikus processzorra épülő videokártyái. A PowerColor SS8-D3L márkanéven forgalmazott termékek ára 18 000 jen (34 000 forint) körül alakul. A passzív hűtéssel ellátott kártyán a grafikus processzor a referenciaajánlásnak megfelelően 300 MHz-en, míg a 256 MB memória 250 MHz-en fut.


Forrás: PC Watch

Amint az ismert, a két erősebb DeltaChrome lapka, az F1 és az S8 nyolc pixel futószalaggal rendelkezik, és támogatja a Vertex Shader 2.0+ és Pixel Shader 2.0+ funkciókat. A Direct X 9-kompatibilis GPU 0,13 mikronos csíkszélességgel készül, 128 bites memóriavezérlővel rendelkezik és legfeljebb 256 MB memóriát támogat. A lapka különlegessége a Chromotion Programmable Video Engine programozható dekóder, amely számos videoformátum lejátszásának hardveres gyorsítását teszi lehetővé.

Kontinensünkön a C.P. Technology érdekkörébe tartozó a Club-3D szállít majd elsőként S3 alapú videokártyákat. A Club-3D csúcsmodellje a DeltaChrome F1 grafikus processzorra épül, és 256 MB memóriát tartalmaz. A GPU sebességéről egyelőre nincsenek pontos adatok, de az várhatóan 350 MHz körül alakul. A kártya ára 155 euró. A vállalat egyben jelentkezik egy 128 MB memóriával ellátott, DeltaChrome S8-ra épülő változattal is. Ez a verzió 300 MHz-en futó grafikus maggal van felszerelve.

Azóta történt

  • DeltaChrome: az S3 visszatér

    Cikkünkből kiderül, hogy miként állja a sarat az S3 DeltaChrome S8 az ATI és az NVIDIA középkategóriás GPU-ival szemben.

Előzmények

Hirdetés