Hirdetés

VIA: integrált megoldás AMD64 platformhoz

Hirdetés

A VIA Technologies tegnap jelentette be az AMD 64 bites processzoraihoz szánt K8M800 lapkészletet. A chipset a sikeres K8T800 alapjaira épül, és integrált grafikus magot tartalmaz.

A lapka az S3 Graphics UniChrome Pro IGP grafikus magot rejti, amely elsősorban MPEG2-lejátszásban jeleskedik, és mellesleg szerény 3D-s képességekkel is rendelkezik. A két pixel futószalaggal ellátott 128 bites GPU legfeljebb 64 MB méretű, a processzorral megosztott memóriát támogat. Az egyelőre nem ismert, hogy az integrált memóriavezérlő miatt a processzoron átirányított videomemória-forgalom miként hat a grafikus teljesítményre.

A K8M800 mellé természetesen AGP8X foglalatba illeszkedő önálló videokártya is társítható. A chip továbbá támogatja a hangzatos Hyper8 technológiát, amely a processzor és az északi híd közötti teljes sebességű HyperTransport interfészt takarja. A lapka mellé a VT8237 déli hidat ajánlja a VIA.

A VIA közleményében nem győzte hangsúlyozni, hogy a K8M800 a világ első olyan chipkészlete, amelyik integrált grafikus processzorral (IGP) rendelkezik. A kijelentés szépséghibája, hogy a rivális SiS szeptemberben bejelentett, SiS760 típusjelű, szintén grafikus magot tartalmazó északi hídja már most is hozzáférhető alaplapokon.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés