2019. augusztus 23., péntek

Interjú Jones965-tel – casecon kategória 3. hely

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Kerekes Jánossal, az ASUS ROG támogatását élvező modderrel beszélgettünk friss sikeréről és terveiről.

PROHARDVER!: Az eredményhirdetésnél nem számítottál arra, hogy pont a casecon kategóriában fogsz díjat nyerni, sokkal inkább a casemodot tartottad esélyesnek. Miért, és milyen érzés volt ezek után a harmadik helyet megcsípni a másik kategóriában?

Kerekes János (jones965): Természetesen titkon reméltem, hogy a Poseidon ROG moddal is sikerül helyezést elérnem, de a helyszínen körbejárva a munkákat úgy ítéltem meg, hogy nincs sok esélyem. Persze ehhez hozzátartozik, hogy nem ismerjük a zsűri értékelésének módját, milyen elvégzett munkafázisokat hogyan értékelnek. Az eredményhirdetés fényképezésekor látszik is, hogy a fotózásra fókuszáltam, nem pedig a dobogóra való felállásra. Sikerült is lekapnom a mod nevét.

Ami viszont nem kevés örömmel tölt el, hogy a grafikon alapján nem sokkal maradtam el a 2. helyezettől, aki nem más lett, mint Ali Abbas. A casemod kategóriában vártam jobban a sikert, mint ahogyan ez a műfaj közelebb is állt eddig hozzám, de ez is igazolja azt a tényt, hogy a német zsűri számunkra érthetetlen módon osztja a pontokat. Mindettől függetlenül hatalmas élmény volt felállni a színpadra és átélni a győztesek érzését! Nem véletlen hagyta el a számat az alábbi kiáltás: Vielen dank!

DCMM 2014 Casecon kategória 3. helyezett: Kerekes János (jones965) és a Poseidon ROG mod
DCMM 2014 Casecon kategória 3. helyezett: Kerekes János (jones965) és a Poseidon ROG mod [+]

PH!: Mi motivál a modok elkészítésénél? Ki(k) és mennyit segítenek célod elérésben akár csak ötletek terén, gondolva a családra, barátokra, vagy éppen a támogatásra az ASUS ROG részéről?

jones965: Nálam már törvényszerű, hogy minden mod vízhűtéssel készül. A motiváció az jön magától, hiszen ha nem lenne, értelme sem lenne az egésznek. Nekem ez egy hobbi, amiben 100 százalékig támogat a családom, sok esetben tanáccsal is. Az elképzelések-ötletek jönnek maguktól, aztán elkezdem megcsinálni. Van, ami nem minden esetben úgy valósul meg, mint eredetileg elterveztem, de pont ez a szép az egészben, hogy folyamatában benne van a változtatás lehetősége, egy jobb megoldás kivitelezése.

A szó igazi értelmében vett támogatást a múlt év vége hozta meg, amikor megkerestem az ASUS magyar képviseletét, ahol leültem a PR részleg vezetőjével. Felvázoltam az elképzelésemet, ami részben a moddingról szólt, részben pedig másik hobbimról, az extrém tuningról. Röpke fél óra alatt megállapodtunk, hogy én készítem a különböző modokat, de természetesen ASUS hardverekből, valamint megpróbálom a benchmarkokban hozni a nemzetközi sikereket. Ez eddig működni látszik, úgyhogy részemről úgy ítélem meg, mindkét fél elégedett az eredményekkel mind a modding, mind a tuning terén. Nem kis elismerésnek számított, hogy az ASUS ROG Facebook oldala, valamint hivatalos weboldala is címlapján számolt be a munkámról.

DCMM 2014: a díj és a díjat érő alkotás
DCMM 2014: a díj és a díjat érő alkotás (fotó: jones965) [+]

PH!: Hogy láttad az idei DCMM többi modját, felhozatalát az előző évekhez képest? Mennyiben befolyásolja ez a jövőbeni alkotásaidat?

jones965: A DCMM egy hatalmas kihívás szerintem mindenki számára, legfőképpen, hogy immár hagyományosnak számít, hogy várják a magyar moddereket. Mondhatom, barátként üdvözöljük egymást, amit meg is erősít a közösen eltöltött pár nap. A munkák és a felhozatal változó, de azt elmondhatom, hogy nagyjából tudjuk, melyik modder milyen munkával fog előrukkolni, mi a stílusa. Ebből kifolyólag lehet rá készülni, hogy milyen moddal érdemes versenybe szállni. A precizitás mindenek előtt a legfontosabb, és a minél több elem kézzel történő elkészítése. Ez nagyon megdobhatja a az értékelésnél a pontokat.

DCMM 2014: atombiztos csomagolásban utazott a mestermű
DCMM 2014: atombiztos csomagolásban utazott a mestermű (fotó: jones965) [+]

PH!: A letisztultságot, rendezettséget sugárzó modok szinte már a védjegyeddé váltak. Ez egy bizonyítottan jó irány, hiszen többször nyertél már ezzel a stílusirányzattal, illetve most a casemod kategória díjazottjai között is látunk hasonlót, és végeredményben a caseconban is ez hozta meg a sikert számodra. Ezen a vonalon maradsz továbbra is?

jones965: Én az életben, beleértve a munkahelyet és a családi környezet is, a rend és a szabályosság elvét vallom, és törekszem ennek betartására. Valószínűleg ez nyomja rá bélyegét a munkáimra is. Aminek párhuzamosnak kell lennie, az legyen az, ami meg derékszögű, az se lógjon ki a sorból.

PH!: Ezek után hova tovább, vannak már tervek a jövőre nézve? Látod-e már magad előtt, esetleg már készül az, amivel jövőre indulsz?

jones965: A következő munkám, ami most ismét egy casemod lesz, ugyancsak a letisztult vonalakat fogja magán hordozni, természetesen egy kis extrémitással vegyítve. Ehhez már a ház biztosított a Veletech versenyen nyert házzal (Cooler Master HAF 935), amihez tápegység beszerzésében tárgyalást folytatok a Cooler Master képviselőjével. A hardvereket pedig természetesen részben az ASUS biztosítja. Ebbe a Rampage IV Black Edition lapja fog kerülni két darab NVIDIA GeForce Titannal karöltve. Az egész hardverinvázió plexizett vízhűtésblokkokkal lesz felszerelve, amihez igazodni fog az egész koncepció. Több részletet egyelőre nem kívánok elárulni, a fórumon majd nyomon lehet kísérni a munka folyamatát.

DCMM 2014: Poseidon ROG mod a hosszú út előtt
DCMM 2014: Poseidon ROG mod a hosszú út előtt (fotó: jones965) [+]

PH!: Mi a helyzet a ROG együttműködéssel a jövőben?

jones965: Az ASUS részéről a támogatás biztosítva van, jelen állás szerint addig támogatnak, amíg kedvem van az egészhez, így természetesen próbálom ezt kiaknázni mindkét fél megelégedésére. Olyannyira igaz ez, hogy Magyarországon a sajtót követően én leszek az a szerencsés, aki letesztelheti a hamarosan debütáló Rampage V Extreme alaplapot egy Core i7-5960X processzor és a hozzá illő DDR4 RAM-okkal párosítva. Ráadásul mindezt extrém módon, folyékony nitrogénnel. El lehet képzelni, mennyire várom már az Intel "nyolchengeres" prociját!

PH!: Mi lesz a sorsa díjazott modjaidnak?

jones965: Egyelőre minden eddigi munkám megvan, bár már lassan saját kiállítást tudnék rendezni. A szponzori együttműködésnek köszönhetően a megjelenésükkel és publikálásukkal nincs probléma. Aztán a későbbiekben majd meglátjuk, mi lesz a sorsuk. Lehetnek olyan ajánlatok, amelyekre majd nem tudok nemet mondani, de ez még nagyon csak gondolati szinten van jelen. Kicsi ez a piac sajnos ahhoz, hogy egy ilyen munkát megfelelő áron el lehessen adni, még akár külföldön is. Így jobb híján az irodámban várakoznak, a partnerek meg döbbenten nézik, hogy mik ezek a kütyük!

PH!: Sok sikert és még sok díjat kívánunk a jövőben, illetve még egyszer gratulálunk a remek helyezéshez!

 

Stábunk utazását a kölni Gamescomra és a tudósítást a DCMM-ről az ASUS Republic of Gamers támogatja.

Azóta történt

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.