DCMM blog: casecon versenyzők

A casecon kategóriába tartozó modokat teljesen a nulláról építik fel készítőik, nincs gyári váz, nincs viszonyítási alap, így itt semmilyen korlát nem szab gátat a kreativitásnak. Nem csoda, hogy ebben a kategóriában születnek általában a legütősebb alkotások, és többen is indulnak ilyen alkotással, mint casemoddal. Ahogy az előző bejegyzésben, most is linkeltünk worklogokat.

A narancssárga CT-700 sem egy rosszul sikerült darab, de a hatalmas The Black Widow mellett szinte eltörpül.


[+]

Kis mérete ellenére iszonyatosan sok hardvert gyömöszöltek a Cubus fantázianevű, vízhűtéses, két darab dupla NYÁK-os VGA-val felszerelt egyedi házba.


[+]

Szintén meglepő darab a széthasított fatönkbe épített Back to Nature, de legalább ekkorát néztünk a távirányítós Hummerbe épített számítógépen.


[+]

Sokak fejében megfordult már az „építsünk számítógépet az íróasztalunkba” gondolat, de kevesen jutnak el a megvalósításáig. No, itt a DCMM-en láttunk egy remekbeszabottat.


[+]

Klasszikus modder alapanyag a plexi, amire alapozva két nagyszerű modot állítottak ki, ráadásul egymás mellé. A picike Xperience és a hatalmas Crystalmine Prototype látványos kontrasztot alkot.


[+]

A világ talán legnagyobb pendrive-ja is tiszteletét tette a DCMM-en: a Stick de USB akkora, mint egy kisebbfajta szekrény, de flash memóriachipek helyett komoly hardverrel van megpakolva.


[+]

A crank névre hallgató alkotás egy megdöbbentő méretű darab. Igazi feng shuis szobadísz, mert extrája, hogy víz csorog le fából készült hasábjain. Sajnos működés közben nem volt alkalmunk ezt megszemlélni. A Sentry Turret mod, melyet a Portal 2 játék ihletett, szintén egy meghökkentő külsejű és méretű példány.


[+]

Mutatós vízhűtéses darab a The One fantázianevű piros-fekete darab; masszív fémváza és rácsos oldalfalai alig takarják a beépített hardvert. Szöges ellentétet képez vele a Black Sphere, aminek csak rengeteg ventilátora látszik.


[+]

A korábbi DCMM-eken versenyeztetett modok közül azok, amelyek még nem nyertek szakmai díjat, többször is megjelenhetnek a kiállításon, így idén is a standon üdvözölhettük az aranyos, távirányítós Wall-E robotot és a fura, de mutatós Fuzion kreációt.


[+]

És természetesen itt vannak a mi fiaink gépei: BaluC Trófeája (Trophy) és Soccer AvP gépe, melyeknek láthatóan igen komoly mezőnyben kell helytállniuk. A zsűri nagyon alaposan átvizsgál minden egyes alkotást, így csak vasárnap estére végeznek. Szurkoljunk nekik!


[+]

Azóta történt

Előzmények