DCMM blog: casemod versenyzők

A DCMM egyik versenykategóriájába, a casemod kategóriába olyan modok tartoznak, melyek sorozatgyártású házra épülnek, azok módosításai akár kisebb, akár nagyon nagy mértékben. 12 versenygép indult; némelyikről nem is hinné az ember, hogy ide sorolandó. Az egyes modokhoz (ahol találtunk ilyet) a nevükre linkeltük készítési blogjukat, az úgynevezett worklogot, ahová a készítő feltöltötte, hogyan készítette el munkáját. Ezek némelyike angol, némelyike német nyelvű, de a sok-sok kép mindenütt önmagáért beszél.

Ki gondolná, hogy még egy Lenovo ipari all-in-one számítógépet is át lehet alakítani látványosan, esetünkben egy masszív csőrendszer került a hátára.


[+]

Szintén csövekre alapoz a Bioshock játék által ihletett, Cooler Master ATCS 840 házból indított steampunk kreáció, mely a Heart of Columbia nevet kapta.


[+]

Két nagyon komoly Cooler Master ház is a startvonalhoz állt, a Cosmos II és a CM Storm Trooper tornyok katonás stílusban készültek, előbbinek motorosan mozog az előlapi burkolata, utóbbit pedig mindenféle fegyverekkel egészítették ki.


[+]

A mostanság nagyon divatos Minecraft játék témáját is feldolgozták; egy meglehetősen hétköznapi miditornyot raktak meg a virtuális helyett most valódi kockákkal, mégpedig fából.


[+]

Sokszor nem is tudni, hogy milyen házra alapoz a casemod munka, ami a szemünk előtt áll. Ilyen például a taabar sin vagy a Seerver 18/8, utóbbinak sziklahatású burkolata alatt egy szerver rejtőzik.


[+]

Az Angliából érkezett Renegade, The Public Enemy esetében azt sem volt egyszerű kideríteni, hogy itt most átalakításról vagy nulláról épített gépről van szó, olyan sok különleges extrát épített rá készítője. Ennek szöges ellentéte a letisztult Black Swan.


[+]

Vicces kis kreáció Die Backstubes des Todes, a részben mézeskalácsból készített, a The Little Big Planet 2 játéktól ihletett mod, apró kis sütifigurákkal mindenütt. Sokkal nagyobb és rémisztőbb a Vengance of the Vertabrae csontvázas szörnyeteg.


[+]

Végül, de semmiképp nem utolsósorban itt van hazai versenyzőnk, jones965 alkotása, melynek készítését részletesen leírta a Logouton. Elég erős mezőnnyel kell megküzdenie pure cosmos system házának.


[+]

Azóta történt

Előzmények