Egyszerű eszközzel növeli a Wi-Fi hatótávolságát a D-Link

A Wi-Fi manapság igen elterjedt a cégek és az magánfelhasználók között, ám a technológia egyik hátránya, hogy nem kifejezetten kedveli a falakat, így a jel hatótávolsága akár még egy nagyobb házon belül is jelentősen lecsökkenhet, vagy esetleg lehetnek olyan pontok az épületen belül, ahol szimplán jelhiányos a terület. Ezt alapvetően lehet orvosolni az adott router elhelyezésének módosításával, vagy nagyobb antennákkal, de opciós lehetőség még a megfontolni a Wi-Fi jeltovábbítókat. Ebbe a kategóriába érkezik a D-Link DAP-1320-as termék, mely szimplán a Wireless N300 Range Extender névre hallgat.

A DAP-1320-at lényegében egy szabad hálózati konnektorba kell bedugni, majd a rajta található gombot megnyomva (Wi-Fi Protected Setup) a megtalált Wi-Fi hálózatot továbbítja. Ez a legegyszerűbb módja a jelhiányos területek lefedésének, hiszen a termék maga bármikor áthelyezhető, illetve villámgyorsan konfigurálható. Ráadásul a D-Link újdonsága még nem is tartozik a méretes jeltovábbítók közé, ami néha kifejezett igénye lehet a potenciális vásárlónak.

A két darab integrált antennával rendelkező eszköz bármilyen IEEE 802.11g/n-es routerrel kompatibilis, emellett támogatja a WPA és WPA2 titkosítást. A részletes konfiguráláshoz csupán webböngésző szükséges, ahogy a legtöbb vezeték nélküli hálózati eszköz esetén.

A D-Link DAP-1320 már elérhető az üzletekben, az ára pedig 50 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés