Az ASUS alaposan rámozdult az új Wi-Fi technológiára

Az ASUS már tavaly bemutatta gyors, IEEE 802.11ac szabványú, legfeljebb 1,3 Gbps elméleti adatátviteli tempóra képes kétsávos RT-AC66U Wi-Fi routerét, de kliensadapterek terén eddig nem álltak túl jól, pedig a tavalyi Computexen ezek is rajtot vettek – elméletileg. A két beígért termék hiányát csak mostanra sikerült pótolni, illetve ezzel együtt az ASUS G75VX Republic of Gamers notebookot is AC kompatibilis Wi-Fi kártyával szerelik, vagy legalábbis feltűnik a választható opciók listáján.


[+]

A felhozatalban az univerzális megoldást az USB-AC53 jelzéssel ellátott USB-s Wi-Fi vezérlő képviseli. Ez a kivitel sajnos nem képes a szabvány jelenleg kínált 1,3 Gbps-os tempóját kihasználni, ugyanis 2x2-es kiépítése csak két adatfolyam továbbítására képes, ami 876 Mbps-ot jelent (az 1,3 Gbps-hoz háromra lenne szükség), de az USB 2.0-s csatlakozás miatt még ez is erősen elméleti érték. Az ASUS USB-AC53 illeszthető közvetlenül a számítógép USB portjába, vagy választhatunk a mellékelt asztali és notebook kijelzőjére aggatható dokkolók közül.


[+]

Az asztali gépet birtoklók USB helyett választhatják a PCE-AC66 jelzésű PCI Express x1 kivitelű kártyát, ahol nem kell semmilyen megkötéssel számolni, így ennek 3x3-as kiépítése három adatfolyam használatát teszi lehetővé. A vörös színű, kompakt méretű, de meglehetősen komoly passzív hűtéssel ellátott vezérlőn három antennacsatlakozó kapott helyet, amire közvetlenül rátekerhetjük a kapott antennákat, vagy a mellékelt antennatalpat csatlakoztatjuk – igény szerint pedig egyedi antennák is használatba vehetők.

Az USB-AC53 ára 70 dollár, míg a PCE-AC66 kártyáért 99 dollárt kérnek. A termékek magyarországi forgalmazása február-március környékére tehető, így a hivatalos hazai végfelhasználói árral kapcsolatos információ is csak ekkor lesz hozzáférhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés