Csúszik az AMD A8-7600 APU startja?

Az AMD a Kaveri APU-t még az év elején mutatta be, de jelenleg csak a két 95 wattos TDP osztályba sorolt, A10-7700K és A10-7850K jelzésű opció érhető el. Pedig már a bejelentéskor tudni lehetett, hogy érkezik az A8-7600 is, ami konfigurálható 45 és 65 wattos TDP osztályra is, de ezt a vállalat csak tavaszra ígérte. Maga a termék lényegében kész, hiszen teszteltük is, de vártnál jóval nagyobb a kereslet a combosabb APU-kra, így nem tudnak leválogatni kellő mennyiségű A8-7600-at.

Az AMD nemrég elmondta, hogy az OEM igényeket mindenképp kielégítik, ami természetesen elvárható, hiszen a partnereknek szükségük van az APU-kra, hogy a tervezett konfigurációk megjelenjenek. Éppen ezért az A8-7600-as egységeket már szállítják a megrendelőknek, viszont a dobozos verzió tavaszi startja szinte kizárt, hiszen kvázi minden elkészült terméket elvisznek majd az OEM-ek.

Ugyanakkor tekintve az OEM piac jellegzetességét, számos webáruház bevásárolhat tálcás AMD A8-7600-as APU-kból. Ezek lényegében megegyeznek a későbbi a dobozos verziókkal, csak nincs dobozuk, nem jár hozzájuk gyári hűtő, illetve a Kaveri sajátosságának tekinthető Battlefield 4 kuponról is le kell mondani. Persze utóbbi helyét bármikor átveheti másik játék, tehát ez eleve nem garantált extra.

Sajnos a kiskereskedelmi piacon megszokott már, hogy ha nincs elég termék, akkor jellemzően az OEM partnerek élveznek abszolút elsőbbséget. Ez szimplán üzletpolitikai döntés, hiszen ezek a megrendelések a legnagyobbak és ennek megfelelően a legfontosabbak is. A dobozos A8-7600-as APU-k leghamarabb nyáron kerülhetnek forgalomba, de erre sincs konkrét időpont. A helyzetet nehezíti, hogy az év második felében megjelennek a mobil gépekbe, a szerverekbe, illetve a beágyazott rendszerekbe szánt Kaveri verziók is, és ezek a területek szintén nagyobb prioritást élveznek, mint a dobozos megoldások.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés