Hirdetés

2017. október 20., péntek

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Csak a Skylake-hez jó az új Intel driver

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 15.40.14.4352-es verziójú meghajtó stabilitási hibákat javít.

Az Intel elérhetővé tette a 15.40.14.4352-es verziójú drivercsomagot, amely tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A WHQL aláírással rendelkező meghajtó csak a Skylake lapkákhoz jó, így a HD Graphics 510, 515, 520, 530, P530, 540, 550 jelzésű IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető. A mobil termékek esetében persze megjegyzendő, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

Hirdetés

Az új meghajtóval párhuzamosan megtudtuk, hogy a Broadwell és a Haswell terméktámogatása ugyan nem szűnt meg, de a Skylake került a fókuszba. Emiatt az előbb említett lapkákhoz innentől nem minden úgynevezett mainline státusszal rendelkező meghajtó lesz telepíthető. Viszont ez még nem a legacy fázis, vagyis időnként még a Broadwell és a Haswell lapkákhoz is jönnek majd új, mainline státuszú eszközillesztők.

A friss meghajtó egyébként a hibajavításokra koncentrál. Többek között mostantól a Windows 8.1 és 10 alatt nem fognak képi hibákat produkálni a kijelzők, helyesen jelenik majd meg, kevesebb úgynevezett kékhalált eredményeznek majd a meghajtóhibák Windows 10 alatt, illetve a HD Graphics 540-es IGP-vel rendelkező processzorok általánosan stabilabbak lettek, továbbá a HD Graphics 510-es IGP-vel is megszűntek a stabilitási hibák. Az Intel javította még a GFXBench programban előforduló fagyást, valamint javult a Skylake lapka általános stabilitása, ha az aktív IGP mellé dedikált GPU is került.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának futtatható verziói – Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerre – az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.