A Corsair a ROG erejét használja az új DDR4-es memóriáján

Az ASUS a márkanevét a Dominator Platinum ROG Edition szettre aggatta rá, ami némi extrát is jelent.

A Corsair egy igen érdekes DDR4-es memóriacsomaggal lepte meg a piacot, amihez van némi köze az ASUS-nak is, ugyanis egy kooperációs fejlesztésről van szó. Ennek kifejezetten a ROG, azaz Republic of Gamers sorozat rajongói örülhetnek, de ne rohanjunk ennyire előre.

Az új Corsair Dominator Platinum ROG Edition csomag négy darab 4 GB-os memóriamodult kínál, amelyek négycsatornás működésre vannak felkészítve, de nyilván használhatók kétcsatornás módban is. Az összesen 16 GB-os kapacitást kínáló, 1,35 V-on üzemelő memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda is, ami a tipikus ROG mintázathoz igazodik. Az effektív órajel kérdése azonban érdekes, ugyanis maga a memóriamodul 3200 MHz-en üzemelhet CL 16-18-18-38-as időzítéssel, de ASUS ROG MAXIMUS VIII FORMULA, MAXIMUS VIII HERO, ROG MAXIMUS VIII EXTREME és ASSEMBLY, ROG MAXIMUS VIII HERO ALPHA, MAXIMUS VIII IMPACT,  MAXIMUS VIII EXTREME, MAXIMUS VIII RANGER, illetve MAXIMUS VIII GENE alaplapokban a maximális órajel 3333 MHz lehet.

Ezúttal is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. Annyiban most kedvezőbb a helyzet, hogy a fentebb említett alaplapokkal be lett tesztelve a működés, így ilyenkor a 3333 MHz-es effektív órajel elérése csak a processzoron múlik.

Az élettartam garanciával rendelkező termék forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ára 190 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés