Hirdetés

Limitált szériás DDR4 memóriacsomagokkal lepi meg rajongóit a Corsair

A Dominator Platinum Special Edition szettek drágák lesznek, de nem is készül sok belőlük.

A Corsair egy igen érdekes DDR4-es memóriacsomaggal lepte meg a piacot, ami leginkább a gyártó rajongói számára lesz érdekes, hiszen limitált szériás termékekről van szó. A Corsair Dominator Platinum Special Edition sorozatban kétféle memóriamodul lesz, amelyek 3200 MHz-en üzemelhetnek CL 14-16-16-36-os időzítéssel. A két modul között az egyetlen különbség a kapacitás, mivel az egyik 8, míg a másik 16 GB-ot kínál.

Hirdetés

Az új, 1,35 V-on üzemelő memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda is, ami kétféle kivitelben érhető el. Az egyik matt fekete, míg a másik króm dizájnt kapott. Itt jön az érdekesség, hogy ezekből a memóriamodulokból lesz majd kétféle 32 GB-os csomag összeállítva, vagyis igényelhető kétcsatornás, kétszer 16 GB-os, illetve négycsatornás, négyszer 8 GB-os szett is. Mindkét memóriacsomagból 1000 darab kerül a piacra, ami a kétféle borda miatt 500-500 darabot jelent. Ezek ráadásul számozott memóriákat tartalmaznak, vagyis a felhasználó tudni fogja, hogy melyik csomagot vette meg. Mindent egybeszámolva tehát összesen 2000 darab Corsair Dominator Platinum Special Edition memóriaszett kerül az üzletekbe.

Természetesen ezúttal is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. Sőt, a Corsair azt ígéri, hogy a modulokon válogatott memóriákat használtak, így elérhetik a 3600 MHz-et is, de garanciát erre sem vállalnak.

Az élettartam garanciával rendelkező csomagok forgalmazása már megkezdődött. A kétcsatornás verzióért 380, míg a négycsatornásért 420 dollárt kell fizetni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés